Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Datolyás-mogyorós muffin
1x
1x
0.0x
Datolyás-mogyorós muffin recept
Hozzávalók:
- 12 darabhoz:
- 20 dkg finomliszt
- 5 dkg finomra aprított zabpehely
- 2 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg aprított török mogyoró
- 8 dkg datolya vagy füge
- 2 tojás
- 9 dkg barna cukor
- 0,8 dl olaj
- 1,25 dl író
- Ezenkívül:
- Rama margarin a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
- 10 dkg étcsokoládés bevonó
- 4 dkg aprított mogyoró
Elkészítés:
A sütőt 180°C-ra melegítjük. A sütőforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban alaposan elvegyítjük a lisztet a zabpehellyel, a sütőporral, a szódabikarbónával és a mogyoróval. A datolyákat kimagozzuk, és a gyümölcshúst apró darabokra vágjuk. A fügéket is felaprítjuk. Mindkettőt a liszthez keverjük. Egy másik tálban a tojásokat a cukorral habosra felverjük. Az olajat és az írót is hozzákeverjük. Végül gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük,és középen 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A bevonót vízfürdőben megolvasztjuk, és megkenjük vele a muffinok tetejét. A mogyorót zsiradék nélkül aranysárgára pirítjuk, azonnal a bevonóra szórjuk, és hagyjuk megdermedni.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!