Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Datolyás-mogyorós muffin

1x      1x   0.0x
Datolyás-mogyorós muffin recept

Datolyás-mogyorós muffin recept

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • 20 dkg finomliszt
  • 5 dkg finomra aprított zabpehely
  • 2 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg aprított török mogyoró
  • 8 dkg datolya vagy füge
  • 2 tojás
  • 9 dkg barna cukor
  • 0,8 dl olaj
  • 1,25 dl író
  • Ezenkívül:
  • Rama
    margarin a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
  • 10 dkg étcsokoládés bevonó
  • 4 dkg aprított mogyoró



  

Elkészítés:

A sütőt 180°C-ra melegítjük. A sütőforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban alaposan elvegyítjük a lisztet a zabpehellyel, a sütőporral, a szódabikarbónával és a mogyoróval. A datolyákat kimagozzuk, és a gyümölcshúst apró darabokra vágjuk. A fügéket is felaprítjuk. Mindkettőt a liszthez keverjük. Egy másik tálban a tojásokat a cukorral habosra felverjük. Az olajat és az írót is hozzákeverjük. Végül gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük,és középen 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A bevonót vízfürdőben megolvasztjuk, és megkenjük vele a muffinok tetejét. A mogyorót zsiradék nélkül aranysárgára pirítjuk, azonnal a bevonóra szórjuk, és hagyjuk megdermedni.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!