Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Répás-pekándiós muffin

1x      1x   0.0x
Répás-pekándiós muffin recept

Répás-pekándiós muffin recept

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • 26 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 teáskanál fahéj
  • 15 dkg sárgarépa
  • 2 közepes alma
  • 12 dkg pekándió
  • 10 dkg mazsola
  • 2 tojás
  • 9 dkg barna cukor
  • 0,8 dl olaj
  • 2 dl író
  • Ezenkívül:
  • Rama
    margarin a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
  • 10 dkg marcipánmassza
  • 5 dkg porcukor
  • narancssárga és zöld ételszínezék



  

Elkészítés:

A sütőt 180°C-ra melegítjük. A sütőforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban alaposan elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával,a sóval, és a fahéjjal. A sárgarépát megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük, és a lisztes keverékhez adjuk. Az almákat is megmossuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd apró darabokra vágjuk, és a liszthez adjuk. A pekándiót felaprítjuk és a megtisztított mazsolával együtt szintén a lisztes keverékbe forgatjuk. Egy másik tálban a tojásokat a cukorral habosra felverjük. Az olajat és az írót is hozzákeverjük. Végül gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük,és középen 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A díszítéshez összegyúrjuk a marcipánt a porcukorral, majd megfelezzük. Pár csepp színezékkel narancssárgára, illetve zöldre színezzük a masszát: egy mélyedést nyomunk a masszába, ebbe cseppentjük a színezéket. A massza szélét felhajtjuk, és alaposan átgyúrjuk. Mindkét masszát lereszeljük vagy nagyon finom csíkokra vágjuk, a muffinokra szórjuk, és kissé rányomjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!