Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Provence-i muffin
1x
1x
0.0x
Provence-i muffin recept
Hozzávalók:
- 12 darabhoz:
- 25 dkg finomliszt
- 1 teáskanál só
- két és fél teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
- 1 csipet bors
- 15 dkg feta sajt
- 10 dkg kimagozott zöld olajbogyó (olajban eltett)
- 1 tojás
- 2,5 dl író
- Ezenkívül:
- Rama margarin a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
- néhány ág friss kakukkfű
- feta sajt
- néhány olajbogyó
Elkészítés:
A sütőt 180°C-ra melegítjük. A sütőforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban alaposan elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a sóval, a fűszerkeverékkel és a borssal. Az olajbogyót lecsepegtetjük, az olajból 0,6 dl-t kimérünk. Az olajbogyót és a sajtot apró apróra vágjuk. Egy másik nagy tálban a tojást a kimért olajjal habosra felverjük. Hozzákeverjük az írót a felaprított olajbogyóval és a sajttal. Végül gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük, és középen 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A kakukkfüvet megmossuk, leszárítjuk. A muffinokat a kakukkfűvel, olajbogyóval és fetasajttal díszítjük, és még melegen tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!