Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Parmezános muffin
1x
1x
0.0x
Parmezános muffin recept
Hozzávalók:
- 12 darabhoz:
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál só
- 10 dkg frissen reszelt parmezán
- 4 szál friss bazsalikom
- 2 tojás
- 2,5 dl tej
- Ezenkívül:
- Rama margarin a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
- frissen reszelt parmezán
Elkészítés:
A sütőt 180°C-ra melegítjük. A sütőforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a reszelt sajttal. A lisztes keverék közepébe mélyedést készítünk. A bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk. Lecsipkedjük a leveleket, és a felét finomra aprítjuk. Az aprított bazsalikomot a tojásokkal és a tejjel egy tálban elkeverjük, majd a liszt közepébe öntjük. A robotgép dagasztókarjával gyorsan sima tésztává dolgozzuk össze. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük, és középen 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A maradék bazsalikomot csíkokra vágjuk, és a reszelt parmezánnal a muffinokra szórjuk. Még melegen tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!