Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Parmezános muffin

1x      1x   0.0x
Parmezános muffin recept

Parmezános muffin recept

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 10 dkg frissen reszelt parmezán
  • 4 szál friss bazsalikom
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • Ezenkívül:
  • Rama
    margarin a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
  • frissen reszelt parmezán



  

Elkészítés:

A sütőt 180°C-ra melegítjük. A sütőforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. Egy nagy tálban elvegyítjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a reszelt sajttal. A lisztes keverék közepébe mélyedést készítünk. A bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk. Lecsipkedjük a leveleket, és a felét finomra aprítjuk. Az aprított bazsalikomot a tojásokkal és a tejjel egy tálban elkeverjük, majd a liszt közepébe öntjük. A robotgép dagasztókarjával gyorsan sima tésztává dolgozzuk össze. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük, és középen 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A maradék bazsalikomot csíkokra vágjuk, és a reszelt parmezánnal a muffinokra szórjuk. Még melegen tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!