Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Zserbó

3x      2x   0.0x
Zserbó recept

Zserbó recept

Hozzávalók:

  • tészta:
  • 70 dkg liszt
  • 35 dkg Rama
    margarin (ha van jóféle házizsír, tegyünk bele azt is)
  • 2 dkg élesztő
  • 5 ek tej
  • 1 ek cukor
  • csipet só
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 4 ek tejföl
  • töltelék:
  • 0,5 kg dió darálva
  • 25 dkg cukor
  • 0,75 l baracklekvár, lehetőleg házi
  • 1 citrom héja reszelve
  • fél rúd vanília belseje
  • csokimáz:
  • 25 dkg bevonócsokoládé
  • 2 ek cukor
  • 2 ek kakaópor
  • 5 dkg Rama
    margarin
  • 0,5 dl víz



  

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk. A lisztbe belekeverjük a sót, sütőport, szódabikarbónát. A vajjal összemorzsoljuk a lisztet, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, tojást és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és 5 db hosszúkás hengerre szétosztjuk. Amíg a tölteléket előkészítjük, hagyjuk pihenni a tésztát. A darált diót összekeverjük cukorral, reszelt citromhéjjal és vaníliával. Az első tésztahengert tepsi méretűre kinyújtjuk, kb. 3-4 mm vékonyra. Megkenjük dúsan lekvárral és jól megszórjuk a diós keverékkel. A következő tésztával beborítjuk és finoman ujjbeggyel körbenyomkodjuk és tenyérrel óvatosan meglapogatjuk. Ezután jöhet a lekvár, dió és az újabb lap. Az utolsó lapot finoman megszúrkáljuk kötőtűvel. 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd tekerjük a hőfokszabályozót 160 fokra és 40 percig süssük tovább. Ha kihűlt, vízfürdő fölött elkészített csokimázzal vonjuk be.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!