Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Zserbó
3x
2x
0.0x
Zserbó recept
Hozzávalók:
- tészta:
- 70 dkg liszt
- 35 dkg Rama margarin (ha van jóféle házizsír, tegyünk bele azt is)
- 2 dkg élesztő
- 5 ek tej
- 1 ek cukor
- csipet só
- 1 késhegynyi sütőpor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 2 tojás
- 4 ek tejföl
- töltelék:
- 0,5 kg dió darálva
- 25 dkg cukor
- 0,75 l baracklekvár, lehetőleg házi
- 1 citrom héja reszelve
- fél rúd vanília belseje
- csokimáz:
- 25 dkg bevonócsokoládé
- 2 ek cukor
- 2 ek kakaópor
- 5 dkg Rama margarin
- 0,5 dl víz
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk. A lisztbe belekeverjük a sót, sütőport, szódabikarbónát. A vajjal összemorzsoljuk a lisztet, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, tojást és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és 5 db hosszúkás hengerre szétosztjuk. Amíg a tölteléket előkészítjük, hagyjuk pihenni a tésztát. A darált diót összekeverjük cukorral, reszelt citromhéjjal és vaníliával. Az első tésztahengert tepsi méretűre kinyújtjuk, kb. 3-4 mm vékonyra. Megkenjük dúsan lekvárral és jól megszórjuk a diós keverékkel. A következő tésztával beborítjuk és finoman ujjbeggyel körbenyomkodjuk és tenyérrel óvatosan meglapogatjuk. Ezután jöhet a lekvár, dió és az újabb lap. Az utolsó lapot finoman megszúrkáljuk kötőtűvel. 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd tekerjük a hőfokszabályozót 160 fokra és 40 percig süssük tovább. Ha kihűlt, vízfürdő fölött elkészített csokimázzal vonjuk be.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!