Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Olaszos muffin
1x
1x
0.0x
Olaszos muffin recept
Hozzávalók:
- 12 darabhoz:
- 2 paradicsom
- 10 dkg főtt tészta
- 22 dkg finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- negyed teáskanál só
- 1 csipet bors
- 1 evőkanál aprított bazsalikom
- 7 dkg reszelt sajt (pl. gouda)
- 2 tojás, 0,5 dl olívaolaj
- 15 dkg paradicsommártás (konzerv)
- 1,5 dl író
- Ezenkívül:
- Rama margarin a forma kikenéséhez vagy 12 papírforma
- reszelt sajt és bazsalikomcsíkok a díszítéshez
Elkészítés:
A sütőt 180°C-ra melegítjük. A sütőforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. A paradicsomokat megmossuk, szárazra töröljük, félbevágjuk, a magokat és a szárvéget eltávolítjuk. A paradicsomhúst apró kockákra vágjuk, és félretesszük. A tésztát felaprítjuk és egy tálba tesszük, majd hozzákeverjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval, a borssal és a bazsalikommal. A sajt felét szintén hozzákeverjük. Egy másik nagy tálban a tojásokat az olajjal habosra felverjük. A paradicsommártást, a paradicsomkockák háromnegyedét és az írót hozzákeverjük. Végül gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük, és középen 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A maradék reszelt sajttal, bazsalikomcsíkokkal és paradicsommal díszítjük, még melegen tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!