Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Almapuding cserépben
2x
1x
0.0x
Almapuding cserépben recept
Hozzávalók:
- 6 adaghoz:
- 6 vastag szelet barna kenyér
- 6 alma
- 10 dkg mazsola
- 6 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 6 tojás
- 1 csomag (4 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való)
Elkészítés:
A kenyeret 2 centis kockákra vágjuk, és sütőben megpirítjuk. Kissé hűlni hagyjuk, majd az egyharmadát egyenletesen egy kb. 20 centi átmérőjű, 10 centi magas cserépedénybe vagy tűzálló tálba szórjuk. Az almát meghámozzuk, elnegyedeljük - miután a magházát kimetszettük -, a felét a kenyérkockákra rakosgatjuk. Közben a maradék pirított kenyér egy részét körben az edény oldalán felhalmozzuk, és almával rögtön megtámasztjuk, különben beomlik. Az almát a mazsolával meghintjük, kenyérkockákkal megszórjuk, majd a maradék almát rárakosgatjuk. A tejet a cukorral, a tojásokkal meg a pudingporral csomómentesre keverjük, kissé fölmelegítjük, majd az almára öntjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (175 °C; légkeveréses sütőben 155 °C) 1 óra 20 percen át sütjük. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, és szeletekre vágjuk, akár a tortát, de kanállal is ki lehet szedni.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!