Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Almapuding cserépben

2x      1x   0.0x
Almapuding cserépben recept

Almapuding cserépben recept

Hozzávalók:

  • 6 adaghoz:
  • 6 vastag szelet barna kenyér
  • 6 alma
  • 10 dkg mazsola
  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 tojás
  • 1 csomag (4 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való)



  

Elkészítés:

A kenyeret 2 centis kockákra vágjuk, és sütőben megpirítjuk. Kissé hűlni hagyjuk, majd az egyharmadát egyenletesen egy kb. 20 centi átmérőjű, 10 centi magas cserépedénybe vagy tűzálló tálba szórjuk. Az almát meghámozzuk, elnegyedeljük - miután a magházát kimetszettük -, a felét a kenyérkockákra rakosgatjuk. Közben a maradék pirított kenyér egy részét körben az edény oldalán felhalmozzuk, és almával rögtön megtámasztjuk, különben beomlik. Az almát a mazsolával meghintjük, kenyérkockákkal megszórjuk, majd a maradék almát rárakosgatjuk. A tejet a cukorral, a tojásokkal meg a pudingporral csomómentesre keverjük, kissé fölmelegítjük, majd az almára öntjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (175 °C; légkeveréses sütőben 155 °C) 1 óra 20 percen át sütjük. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, és szeletekre vágjuk, akár a tortát, de kanállal is ki lehet szedni.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!