Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Banánkuglóf
1x
1x
0.0x
Banánkuglóf recept
Hozzávalók:
- 10 szelethez:
- A tésztához:
- 12 dkg Rama margarin
- 24 dkg cukor
- 5 tojás
- 1 dl tej
- 30 dkg banán (héj nélkül mérve)
- 40 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- csipetnyi só
- A kuglófforma kikenéséhez:
- vaj
- liszt
Elkészítés:
A Rama margarint a fele cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A tejet beleöntjük, és a turmixolt (péppé zúzott) banánnal elkeverjük. A maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk. A lisztet a sütőporral meg a sóval elkeverjük, és könnyedén a banános masszába forgatjuk. Egy kuglófformát kivajazunk, belisztezünk, megtöltjük a tésztával, végül sütőben, kis lánggal (150 °C; légkeveréses sütőben 135 °C) 1 óra 45 percen át sütjük. Még forrón tálra borítjuk, hűlni hagyjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!