Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Borzas szilvás lepény

1x      1x   0.0x
Borzas szilvás lepény recept

Borzas szilvás lepény recept

Hozzávalók:

  • 1 nagy tepsi süteményhez, kb. 24 szelethez:
  • A kelt tésztához:
  • 3 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg porcukor
  • 40 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • csipetnyi só
  • 5 dkg Rama
    margarin
  • A töltelékhez:
  • 2 kg szilva
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • Az omlós tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg Rama
    margarin
  • 5 dkg porcukor
  • A tepsi kikenéséhez:
  • Rama
    margarin



  

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben, csipetnyi cukorral fölfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, és a maradék cukorral, a tojásokkal meg az élesztővel; enyhén megsózva, addig dagasztjuk, amíg az edény falátói elválik; ez körülbelül 5 perc. Közben apránként az olvasztott vajat is feldolgozzuk. A tésztát letakarjuk. és langyos helyen 30 percig kelesztjük. A szilvát megmossuk, jól lecsepegtetjük, majd félbevágjuk és kimagozzuk. Utána a megfelezett gyümölcsöt középen behasítjuk, mintha elnegyedelnénk, de nem vágjuk végig, csak kissé kihajtjuk. Az időközben megkelt tésztát kinyújtjuk, és egyenletesen kivajazott nagy tepsibe simítjuk. A szilvadarabokat kissé állítva rárakjuk úgy, hogy a sorok félig takarják egymást, mert csak így fér rá az összes gyümölcs. A tésztát langyos helyen további 20 percig kelesztjük. Az omlós tésztához valókat összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva mélyhűtőbe tesszük, mert így könnyebb lesz reszelni. A töltelékhez a cukrot a fahéjjal összekeverjük és a szilvára szórjuk. Az omlós tésztát nagy lyukú reszelőn a tetejére reszeljük, végül a lepényt előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 32-35 percig sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!