Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Borzas szilvás lepény
1x
1x
0.0x
Borzas szilvás lepény recept
Hozzávalók:
- 1 nagy tepsi süteményhez, kb. 24 szelethez:
- A kelt tésztához:
- 3 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 5 dkg porcukor
- 40 dkg finomliszt
- 2 tojás
- csipetnyi só
- 5 dkg Rama margarin
- A töltelékhez:
- 2 kg szilva
- 2 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- Az omlós tésztához:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg Rama margarin
- 5 dkg porcukor
- A tepsi kikenéséhez:
- Rama margarin
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben, csipetnyi cukorral fölfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, és a maradék cukorral, a tojásokkal meg az élesztővel; enyhén megsózva, addig dagasztjuk, amíg az edény falátói elválik; ez körülbelül 5 perc. Közben apránként az olvasztott vajat is feldolgozzuk. A tésztát letakarjuk. és langyos helyen 30 percig kelesztjük. A szilvát megmossuk, jól lecsepegtetjük, majd félbevágjuk és kimagozzuk. Utána a megfelezett gyümölcsöt középen behasítjuk, mintha elnegyedelnénk, de nem vágjuk végig, csak kissé kihajtjuk. Az időközben megkelt tésztát kinyújtjuk, és egyenletesen kivajazott nagy tepsibe simítjuk. A szilvadarabokat kissé állítva rárakjuk úgy, hogy a sorok félig takarják egymást, mert csak így fér rá az összes gyümölcs. A tésztát langyos helyen további 20 percig kelesztjük. Az omlós tésztához valókat összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva mélyhűtőbe tesszük, mert így könnyebb lesz reszelni. A töltelékhez a cukrot a fahéjjal összekeverjük és a szilvára szórjuk. Az omlós tésztát nagy lyukú reszelőn a tetejére reszeljük, végül a lepényt előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 32-35 percig sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!