Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Diótorta
3x
2x
0.0x
Diótorta recept
Hozzávalók:
- Tészta:
- 8 tojás
- 25 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- 20 dkg dió
- Krém:
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg Rama margarin
Elkészítés:
Díszítés: maradék őrölt dió és gerezd diók Elkészítés: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a fehérjét felverjük kemény habnak, apránként egymáshoz adva összedolgozzuk a fehérjét, tojássárgáját és a szódabikarbónát. A lisztet kanalanként beledolgozzuk, és a diót hozzáadva lassan, óvatosan összekeverjük a tésztát. Alufóliával bélelt tepsibe simítjuk és lassú tűzön megsütjük. /kb. 170 fok/ a sütési idő 30 perc. Krémkészítés: a tojást és a cukrot, vaníliás cukrot összekeverjük egy tálban és forró vízgőzön krémmé főzzük /állandóan kevergetjük/. A vajat habosra keverjük, és ha kihűlt a krém, hozzákeverjük. A tésztát három lapra vágjuk és megtöltjük a diókrémmel. /Egy kicsit hagyjunk a krémből a tészta tetejére is!/ A tészta tetejét bevonjuk a maradék krémmel és megszórjuk őrölt dióval, és még díszíthetjük diódarabokkal.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!