Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Csokoládés-túrós őzgerinc
1x
2x
0.0x
Csokoládés-túrós őzgerinc recept
Hozzávalók:
- Kb. 20 szelethez:
- A tésztához:
- 8 dkg Rama margarin
- 8 dkg porcukor
- 5 tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg finomliszt
- A forma kikenéséhez:
- Rama margarin
- liszt
- A töltelékhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 20 dkg Rama margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg csokoládéforgács (reszelt étcsokoládé)
- 1 dl narancslikőr
- A díszítéshez:
- csokoládéforgács
- narancs
Elkészítés:
A tésztához a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, lazán a tojásos cukorba forgatjuk, közben apránként a lisztet is hozzáadjuk. Kivajazott, kilisztezett őzgerincformába töltjük, és előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal (190 °C légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 1 órán át sütjük. Megvárjuk, amíg a tészta kihűl, utána deszkára borítjuk, és lapjában négyfelé vágjuk. A töltelékhez a túrót áttörjük. A vajat a porcukorral simára keverjük, és a túrót meg a vaníliás cukrot is hozzáadjuk. Végül egy-két gyors mozdulattal - különben olvadni kezd - a csokoládéforgácsot is belekeverjük. Minden tésztalapot meglocsolunk a narancslikőrrel, majd a túrókrémmel megtöltjük úgy, hogy az oldalát meg a tetejét is megkenjük vele. A képen látható módon csokoládéforgáccsal meg narancsgerezdekkel díszítjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!