Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Csokoládés-túrós őzgerinc

1x      2x   0.0x
Csokoládés-túrós őzgerinc recept

Csokoládés-túrós őzgerinc recept

Hozzávalók:

  • Kb. 20 szelethez:
  • A tésztához:
  • 8 dkg Rama
    margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 5 tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg finomliszt
  • A forma kikenéséhez:
  • Rama
    margarin
  • liszt
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 20 dkg Rama
    margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg csokoládéforgács (reszelt étcsokoládé)
  • 1 dl narancslikőr
  • A díszítéshez:
  • csokoládéforgács
  • narancs



  

Elkészítés:

A tésztához a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, lazán a tojásos cukorba forgatjuk, közben apránként a lisztet is hozzáadjuk. Kivajazott, kilisztezett őzgerincformába töltjük, és előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal (190 °C légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 1 órán át sütjük. Megvárjuk, amíg a tészta kihűl, utána deszkára borítjuk, és lapjában négyfelé vágjuk. A töltelékhez a túrót áttörjük. A vajat a porcukorral simára keverjük, és a túrót meg a vaníliás cukrot is hozzáadjuk. Végül egy-két gyors mozdulattal - különben olvadni kezd - a csokoládéforgácsot is belekeverjük. Minden tésztalapot meglocsolunk a narancslikőrrel, majd a túrókrémmel megtöltjük úgy, hogy az oldalát meg a tetejét is megkenjük vele. A képen látható módon csokoládéforgáccsal meg narancsgerezdekkel díszítjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!