Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Csokoládétorta
2x
2x
0.0x
Csokoládétorta recept
Hozzávalók:
- 16 szelethez:
- A tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál finomliszt
- 1 púpozott evőkanál kakaópor
- 3 dkg olvasztott Rama margarin
- A csokoládékrémhez:
- 2 dl tejszín
- 20 dkg cukor
- 4 evőkanál kakaópor
- 20 dkg Rama margarin
- A bevonáshoz:
- 20 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral összekeverjük. A kétféle tojásos masszát lazán összeforgatjuk, miközben apránként a kakaós lisztet is hozzáadjuk. Az olvasztott vajat belecsurgatjuk. Egy 23 centi átmérőjű tortakarikát sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. A forma oldalát is bevonjuk a papírral, majd megtöltjük a masszával, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 45 percig sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd lapjában 3 részre vágjuk. A krémhez a tejszínt a cukorral kevergetve fölforraljuk, és belekeverjük a kakaót. A vajat habosra keverjük, és a kihűlt kakaós tejszínt apránként hozzáadjuk. A csokoládékrém nagy részét a tortalapok közé töltjük, a maradékot a torta oldalára és tetejére kenjük, illetve egy keveset félreteszünk a végső díszítéshez. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém kissé megszilárduljon, azután a tetejét és az oldalát is bevonjuk a közben felolvasztott csokoládéval. Amikor ez a bevonat is megdermedt, a tetejét a félretett krémmel csillagcsöves habzsákból feldíszítjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!