Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Csokoládétorta

2x      2x   0.0x
Csokoládétorta recept

Csokoládétorta recept

Hozzávalók:

  • 16 szelethez:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 1 púpozott evőkanál kakaópor
  • 3 dkg olvasztott Rama
    margarin
  • A csokoládékrémhez:
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg cukor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg Rama
    margarin
  • A bevonáshoz:
  • 20 dkg étcsokoládé



  

Elkészítés:

A tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral összekeverjük. A kétféle tojásos masszát lazán összeforgatjuk, miközben apránként a kakaós lisztet is hozzáadjuk. Az olvasztott vajat belecsurgatjuk. Egy 23 centi átmérőjű tortakarikát sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. A forma oldalát is bevonjuk a papírral, majd megtöltjük a masszával, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 45 percig sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd lapjában 3 részre vágjuk. A krémhez a tejszínt a cukorral kevergetve fölforraljuk, és belekeverjük a kakaót. A vajat habosra keverjük, és a kihűlt kakaós tejszínt apránként hozzáadjuk. A csokoládékrém nagy részét a tortalapok közé töltjük, a maradékot a torta oldalára és tetejére kenjük, illetve egy keveset félreteszünk a végső díszítéshez. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém kissé megszilárduljon, azután a tetejét és az oldalát is bevonjuk a közben felolvasztott csokoládéval. Amikor ez a bevonat is megdermedt, a tetejét a félretett krémmel csillagcsöves habzsákból feldíszítjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!