Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Diós-csokoládés keksz

2x      2x   0.0x
Diós-csokoládés keksz recept

Diós-csokoládés keksz recept

Hozzávalók:

  • Kb. 50 darabhoz:
  • 25 dkg finomliszt
  • egy-egy késhegynyi sütőpor és só
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg finomra darált dió
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 2 tojás
  • 20 dkg Rama
    margarin
  • 20 dkg étcsokoládé
  • A tepsi kikenéséhez:
  • zsír
  • liszt



  

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral meg a sóval összekeverjük, majd a cukorral. a dióval, a tojásokkal meg a szobahőmérsékletű Rama
margarinnal összegyúrjuk. A csokoládét 3-4 milliméteres kockákra vágjuk, és egy-két mozdulattal - mielőtt megolvadna - a tésztába keverjük. Dió nagyságú gömböket formálunk belőle, ezekből 5x4-et kizsírozott, meglisztezett tepsire rakosgatunk. Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 10 percig sütjük, ezalatt szétterülve megsülnek. A sütőből kivéve a kekszeket a helyükről kissé elmozdítjuk, nehogy leragadjanak. A többi tésztát ugyanígy sütjük meg. Száraz helyen sokáig eláll.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!