Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Diós-csokoládés keksz
2x
2x
0.0x
Diós-csokoládés keksz recept
Hozzávalók:
- Kb. 50 darabhoz:
- 25 dkg finomliszt
- egy-egy késhegynyi sütőpor és só
- 25 dkg cukor
- 25 dkg finomra darált dió
- 10 dkg durvára vágott dió
- 2 tojás
- 20 dkg Rama margarin
- 20 dkg étcsokoládé
- A tepsi kikenéséhez:
- zsír
- liszt
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral meg a sóval összekeverjük, majd a cukorral. a dióval, a tojásokkal meg a szobahőmérsékletű Rama margarinnal összegyúrjuk. A csokoládét 3-4 milliméteres kockákra vágjuk, és egy-két mozdulattal - mielőtt megolvadna - a tésztába keverjük. Dió nagyságú gömböket formálunk belőle, ezekből 5x4-et kizsírozott, meglisztezett tepsire rakosgatunk. Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 10 percig sütjük, ezalatt szétterülve megsülnek. A sütőből kivéve a kekszeket a helyükről kissé elmozdítjuk, nehogy leragadjanak. A többi tésztát ugyanígy sütjük meg. Száraz helyen sokáig eláll.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!