Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Dobostorta
4x
2x
0.0x
Dobostorta recept
Hozzávalók:
- 16 szelethez:
- A tésztához:
- 6 tojás
- 12 dkg porcukor
- 4 dkg Rama margarin
- 12 dkg finomliszt
- A tepsi kikenéséhez:
- Rama margarin
- , liszt
- A krémhez:
- 4 tojás
- 20 dkg porcukor
- 24 dkg Rama margarin
- 3 dkg kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg étcsokoládé
- A karamellhez:
- 12 dkg cukor
Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A kétféle masszát óvatosan egymásba forgatjuk, közben az olvasztott vajat belecsurgatjuk, apránként a lisztet is hozzáadjuk. Egy sütőlemezt vagy egy nagy tepsi hátoldalát 23 centi átmérőjű tortakarika nagyságának megfelelően bevajazunk, enyhén meglisztezzük. A tészta hatodát rákenjük, előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 C) kb. 12 percig sütjük. Amint a sütőből kivettük, a lapot késsel kissé megemeljük, majd félretéve hűlni hagyjuk. A maradék tésztából ugyanígy még öt lapot sütünk. A krémhez a tojásokat a fele porcukorral vízgőz fölött sűrűre főzzük, kevergetve kihűtjük. A vajat a maradék porcukorral, a kakaóval meg a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a cukros tojást, majd a puha (olvasztott) csokoládét is beledolgozzuk. Ebből a krémből 4 evőkanálnyit kiveszünk, félretesszük. A többivel megkenünk öt lapot, és egymásra illesztjük. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk, majd a félretett krémmel az oldalát körbekenjük; a torta tetejére pedig csillagcsöves habzsákból kis halmokat nyomunk belőle. Újra hűtőbe tesszük. A karamellhez a cukrot serpenyőbe szórjuk, és kis lángon, kevergetve aranysárgára pirítjuk. Utána az utolsó tortalapra öntjük, egyenletesen elkenjük. Még mielőtt teljesen megkötne, forró vízbe (esetleg olajba) mártott késsel 16 szeletre vágjuk. Megvárjuk, amíg az égetett cukormáz teljesen megkeményedik, végül kissé állítva - pontosabban a krémhalmoknak támasztva - a torta tetejére rakosgatjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!