Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Egrestorta reform módra
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 8 szelethez:
- A tésztához:
- 13-14 dkg (2,5 dl) finomliszt
- 10 dkg (1,5 dl) barna rozsliszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 dl tejföl
- 1 dl méz
- 2 dkg Rama margarin
- 1 tojás
- A töltelékhez:
- 75 dkg friss (télen 2 csomag - 70 dkg - fagyasztott) egres
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 dl méz
- A forma kikenéséhez:
- diónyi Rama margarin
- A tetejére:
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A kétféle lisztet és a sütőport összekeverjük. Ezután a többi tésztáhozvalóval összegyúrjuk, majd további felhasználásig hűtőbe tesszük. A friss egrest megtisztítjuk, megmossuk, a gyorsfagyasztott egrest szobahőmérsékleten felengedjük. Jól lecsöpögtetjük. A szemeket a fahéjjal meg a mézzel összekeverve félretesszük. Egy lapos, 28 centi átmérőjű tortaformát Rama margarinnal vékonyan kikenünk. A tésztával kibéleljük úgy, hogy egy kis pereme is legyen. A mézes egressel egyenletesen megtöltjük, és a sütő középső rácsára állítva, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 40-45 percig sütjük. Aki szereti, 1-2 evőkanál darált diót is szórhat az egres alá a tésztára. Amikor a torta langyosra hűlt, a tetejét vaníliás cukorral meghintjük, de ez el is maradhat.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!