Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Egrestorta reform módra

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 8 szelethez:
  • A tésztához:
  • 13-14 dkg (2,5 dl) finomliszt
  • 10 dkg (1,5 dl) barna rozsliszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl méz
  • 2 dkg Rama
    margarin
  • 1 tojás
  • A töltelékhez:
  • 75 dkg friss (télen 2 csomag - 70 dkg - fagyasztott) egres
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 dl méz
  • A forma kikenéséhez:
  • diónyi Rama
    margarin
  • A tetejére:
  • 1 csomag vaníliás cukor



  

Elkészítés:

A kétféle lisztet és a sütőport összekeverjük. Ezután a többi tésztáhozvalóval összegyúrjuk, majd további felhasználásig hűtőbe tesszük. A friss egrest megtisztítjuk, megmossuk, a gyorsfagyasztott egrest szobahőmérsékleten felengedjük. Jól lecsöpögtetjük. A szemeket a fahéjjal meg a mézzel összekeverve félretesszük. Egy lapos, 28 centi átmérőjű tortaformát Rama
margarinnal vékonyan kikenünk. A tésztával kibéleljük úgy, hogy egy kis pereme is legyen. A mézes egressel egyenletesen megtöltjük, és a sütő középső rácsára állítva, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 40-45 percig sütjük. Aki szereti, 1-2 evőkanál darált diót is szórhat az egres alá a tésztára. Amikor a torta langyosra hűlt, a tetejét vaníliás cukorral meghintjük, de ez el is maradhat.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!