Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Faepertorta
2x
2x
0.0x
Faepertorta recept
Hozzávalók:
- 8 szelethez:
- A tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg Rama margarin
- 1 tojássárgája
- fél mokkáskanál só
- kb. 0,5 dl hideg víz
- A töltelékhez:
- kb. 45 dkg faeper
- 2,5 dl tej
- 2 tojás
- 1 csomag (4 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való)
- 12 dkg cukor
- A tetejére:
- 2-3 evőkanál híg sárgabaracklekvár
- 1-2 evőkanál tisztított mandula
- A formához:
- egy kevés liszt
Elkészítés:
A lisztet a Rama margarinnal elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával, a sóval meg a vízzel közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, és legalább 30 percig, de akár egy éjszakát is hűtőszekrényben pihentetjük. Az epret megmossuk. A tésztával egy 22 centi átmérőjű, belisztezett, alacsony peremű tortaformát kibélelünk. Rárakosgatjuk a gyümölcsöt. A tejet a tojással, a pudingporral meg a cukorral simára keverjük. A masszát a gyümölcsre öntjük, előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 30 percig, azután közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 20 percig sütjük, majd a tetejét megkenjük lekvárral. A mandulát vékony lapocskákra vágjuk, serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk és a tortára szórjuk. Ha kihűlt, forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!