Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Faepertorta

2x      2x   0.0x
Faepertorta recept

Faepertorta recept

Hozzávalók:

  • 8 szelethez:
  • A tésztához:
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg Rama
    margarin
  • 1 tojássárgája
  • fél mokkáskanál só
  • kb. 0,5 dl hideg víz
  • A töltelékhez:
  • kb. 45 dkg faeper
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 csomag (4 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való)
  • 12 dkg cukor
  • A tetejére:
  • 2-3 evőkanál híg sárgabaracklekvár
  • 1-2 evőkanál tisztított mandula
  • A formához:
  • egy kevés liszt



  

Elkészítés:

A lisztet a Rama
margarinnal elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával, a sóval meg a vízzel közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, és legalább 30 percig, de akár egy éjszakát is hűtőszekrényben pihentetjük. Az epret megmossuk. A tésztával egy 22 centi átmérőjű, belisztezett, alacsony peremű tortaformát kibélelünk. Rárakosgatjuk a gyümölcsöt. A tejet a tojással, a pudingporral meg a cukorral simára keverjük. A masszát a gyümölcsre öntjük, előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 30 percig, azután közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 20 percig sütjük, majd a tetejét megkenjük lekvárral. A mandulát vékony lapocskákra vágjuk, serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk és a tortára szórjuk. Ha kihűlt, forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!