Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Fahéjas csiga

1x      1x   0.0x
Fahéjas csiga recept

Fahéjas csiga recept

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • egy adag kész, félRama
    margarinas tészta (lásd Ananászos csiga)
  • 8 púpozott evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál őrölt fahéj



  

Elkészítés:

A félvajas kelt tésztát az ananászos csigánál leírt módon készítjük el. Utána téglalap alakúra nyújtjuk, vizes ecsettel bekenjük, és a porcukros fahéjjal meghintjük. Szorosan föltekerjük, ahogyan a bejglit szokás, majd jó ujjnyi vastagon fölszeleteljük. Tepsire rakosgatjuk, és langyos helyen legalább 30 percig kelesztjük. Végül előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 25 percig sütjük, kissé hagyjuk kihűlni, és tálra szedjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!