Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Fahéjas csiga
1x
1x
0.0x
Fahéjas csiga recept
Hozzávalók:
- 12 darabhoz:
- egy adag kész, félRama margarinas tészta (lásd Ananászos csiga)
- 8 púpozott evőkanál porcukor
- 2 evőkanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A félvajas kelt tésztát az ananászos csigánál leírt módon készítjük el. Utána téglalap alakúra nyújtjuk, vizes ecsettel bekenjük, és a porcukros fahéjjal meghintjük. Szorosan föltekerjük, ahogyan a bejglit szokás, majd jó ujjnyi vastagon fölszeleteljük. Tepsire rakosgatjuk, és langyos helyen legalább 30 percig kelesztjük. Végül előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 25 percig sütjük, kissé hagyjuk kihűlni, és tálra szedjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!