Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Fatörzs

2x      2x   0.0x
Fatörzs recept

Fatörzs recept

Hozzávalók:

  • 16 szelethez:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 púpozott evőkanál kakaópor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • csokoládékrém (lásd Csokoládétorta)



  

Elkészítés:

A tojások sárgáját 1 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kétféle masszát óvatosan egybeforgatjuk, közben apránként hozzáadjuk a kakaóval összekevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsin egyenletesen elkenjük, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 percig sütjük. A sütőpapírt még melegen lehúzzuk róla. A tésztát azonnal föltekerjük, mint a piskótatekercset szokás. A sütőpapírba csomagoljuk, és így hagyjuk kihűlni. Utána újra kihengergetjük, a krém nagy részével (amit a csokoládétortánál leírt módon készítünk el) megtöltjük, föltekerjük. Mindkét végéből egy-egy szeletet levágunk, amit kis pogácsaszaggatóval kiszúrunk, és a törzshöz nyomjuk, illesztjük, ezek lesznek a fa göcsörtjei. Ezután az egészet bevonjuk a maradék krémmel, recés habkártyával vagy villával megfésüljük, vagyis hullámokat rajzolunk rá, végül dermedni hagyjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!