Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Fatörzs
2x
2x
0.0x
Fatörzs recept
Hozzávalók:
- 16 szelethez:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 púpozott evőkanál kakaópor
- 5 evőkanál finomliszt
- csokoládékrém (lásd Csokoládétorta)
Elkészítés:
A tojások sárgáját 1 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kétféle masszát óvatosan egybeforgatjuk, közben apránként hozzáadjuk a kakaóval összekevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsin egyenletesen elkenjük, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 percig sütjük. A sütőpapírt még melegen lehúzzuk róla. A tésztát azonnal föltekerjük, mint a piskótatekercset szokás. A sütőpapírba csomagoljuk, és így hagyjuk kihűlni. Utána újra kihengergetjük, a krém nagy részével (amit a csokoládétortánál leírt módon készítünk el) megtöltjük, föltekerjük. Mindkét végéből egy-egy szeletet levágunk, amit kis pogácsaszaggatóval kiszúrunk, és a törzshöz nyomjuk, illesztjük, ezek lesznek a fa göcsörtjei. Ezután az egészet bevonjuk a maradék krémmel, recés habkártyával vagy villával megfésüljük, vagyis hullámokat rajzolunk rá, végül dermedni hagyjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!