Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Fekete-erdői meggytorta

2x      2x   0.0x
Fekete-erdői meggytorta recept

Fekete-erdői meggytorta recept

Hozzávalók:

  • 16 szelethez:
  • egy kész kakaós piskótatortalap (lásd Piskótatortalap)
  • A meggyes töltelékhez:
  • 3 dl meggylé (befőtt leve is jó)
  • 1 csomag (4 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való)
  • 6 dkg cukor
  • 20 dkg jól lecsöpögtetett meggybefőtt
  • A tejszínes töltelékhez:
  • 1 púpozott evőkanál zselatinpor
  • 6 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • Az oldalára:
  • 6-8 dkg csokoládéforgács
  • A tetejére: 1 dl tejszín
  • 16 szép szem meggybefőtt



  

Elkészítés:

A piskótát lapjában 3 részre vágjuk. A meggylevet a pudingporral meg a cukorral kevergetve sűrű krémmé főzzük, és a tűzről lehúzva hozzáadjuk a kimagozott meggyet. A zselatint 1 deci hideg vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg föloldódik benne. Kissé hűlni hagyjuk. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, a zselatint belecsorgatjuk, és gyorsan a torta töltéséhez fogunk. Ehhez a kétféle masszát külön-külön sima csővel ellátott habzsákba töltjük, de a tortát némi ügyességgel enélkül is megtölthetjük. 2 tortalapot egymás mellé teszünk, és a töltelékeket körben, csíkonként váltakozva, azonos magasságban rányomjuk úgy, hogy a tejszínesből a torta oldalára meg tetejére is maradjon. Utána a két lapot a krémes felükkel fölfelé egymásra tesszük, az üres tortalapot ráborítjuk. A félretett tejszínnel a torta oldalát és tetejét vékonyan bevonjuk, majd hűtőszekrényben 3-4 órán át dermesztjük. Utána a torta oldalára csokoládéforgácsot tapasztunk, a tetejét tejszínhabbal meg szeletenként egy szem kimagozott meggybefőttel díszítjük. Jó, ha a torta tetejére kerülő habot is megkötjük zselatinnal, amiből 1 csapott kiskanálnyi szükséges.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!