Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Gesztenyeszív
1x
1x
0.0x
Gesztenyeszív recept
Hozzávalók:
- 8 darabhoz:
- 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
- 2-3 evőkanál rum
- 14 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál porcukor
- fél evőkanálforró víz
Elkészítés:
A gesztenyemasszát a rummal összegyúrjuk, nyolc részre osztjuk és egyenként szív alakúra formázzuk, majd a hűtőbe téve megdermesztjük. A csokoládét egy kis tálkában vízgőzön fölolvasztjuk. A gesztenyeszívek felső, szélesebb részébe fogvájót vagy fondüvillát szúrunk. melynek segítségével az alsó kb. kétharmadát a fölolvasztott csokoládéba mártjuk. Utána a szíveket zsírpapírra rakjuk, majd hűtőszekrényben megdermesztjük a bevonatot. Közben a porcukrot a vízzel simára keverjük, és a szívek szabadon hagyott felső harmadát ebbe mártjuk. Végül rövid időre hűtőszekrénybe állítjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!