Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gesztenyeszív

1x      1x   0.0x
Gesztenyeszív recept

Gesztenyeszív recept

Hozzávalók:

  • 8 darabhoz:
  • 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
  • 2-3 evőkanál rum
  • 14 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál porcukor
  • fél evőkanálforró víz



  

Elkészítés:

A gesztenyemasszát a rummal összegyúrjuk, nyolc részre osztjuk és egyenként szív alakúra formázzuk, majd a hűtőbe téve megdermesztjük. A csokoládét egy kis tálkában vízgőzön fölolvasztjuk. A gesztenyeszívek felső, szélesebb részébe fogvájót vagy fondüvillát szúrunk. melynek segítségével az alsó kb. kétharmadát a fölolvasztott csokoládéba mártjuk. Utána a szíveket zsírpapírra rakjuk, majd hűtőszekrényben megdermesztjük a bevonatot. Közben a porcukrot a vízzel simára keverjük, és a szívek szabadon hagyott felső harmadát ebbe mártjuk. Végül rövid időre hűtőszekrénybe állítjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!