Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gesztenyés alagút

1x      1x   0.0x
Gesztenyés alagút recept

Gesztenyés alagút recept

Hozzávalók:

  • 20 szelethez:
  • 3 tojásból sütött kakaós piskótalap
  • (lásd Piskótatortalap) A töltelékhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 1-2 evőkanál rum
  • 4 dl tejszín 2 dkg zselatin
  • A tetejére:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé



  

Elkészítés:

A piskótából levágunk egy akkora csíkot, amekkora pontosan az őzgerincforma tetejére illik; a többit pedig akkorára szabjuk, amekkorával a formát kibélelhetjük. A gesztenyemasszából nedves kézzel 10 dekát vékony rúddá sodrunk, pontosan olyan hosszúra, hogy a formába férjen. A többit a porcukorral meg a rummal simára dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan az előzőekbe forgatjuk. A zselatint 1 deci hideg vízbe áztatjuk, addig melegítjük, míg fel nem oldódik, majd mielőtt megdermedne, a gesztenyés tejszínhabba csorgatjuk, és a felét a piskótával bélelt őzgerincformába simítjuk. A gesztenyerudat a közepére fektetjük, és a maradék habbal bevonjuk. A félretett tésztacsíkot sült oldalával lefelé ráborítjuk, azután 1-2 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Végül deszkára borítjuk, és olvasztott étcsokoládéval bevonjuk. A fehér csokoládét akkor reszeljük a tetejére, amikor az étcsokoládé már nem folyik, de még lágy.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!