Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gesztenyés croque en bouche

2x      2x   0.0x
Gesztenyés croque en bouche recept

Gesztenyés croque en bouche recept

Hozzávalók:

  • 8 személyre:
  • A tésztához:
  • 3 tojásból sütött piskótalap (lásd Piskótatortalap)
  • A golyókhoz:
  • 75 dkg gesztenyepüré
  • 8 dkg porcukor
  • 0,75 dl rum
  • 1 kiskanál olaj
  • 15 dkg étcsokoládé
  • A töltelékhez:
  • 6 dl tejszín
  • 2 dkg zselatin
  • 15 dkg gesztenyepüré
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál rum



  

Elkészítés:

A piskótalapból egy nagy vagy nyolc kisebb korongot szúrunk ki. A gesztenyepürét, a cukrot meg a rumot összegyúrjuk. A cseresznyénél picit nagyobb gömböket formálunk belőle, és fogvájóra szúrva egyenként az olajjal fényesített étcsokoládéba mártjuk. Hagyjuk, hogy a csokoládé kissé lecsorogjon róla - így nem a tésztára folyik -. majd körben a piskóta szélére rakosgatjuk, és erre a gesztenyekoszorúra építkezünk tovább. Amikor készen vagyunk, hűtőszekrényben dermesztjük. A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 deci hideg vízbe áztatjuk, majd kevergetve kissé megmelegítjük. A gesztenyepürét a porcukorral meg a rummal összegyúrjuk, egy kevés tejszínhabbal, simára keverjük, a zselatint belecsorgatjuk, majd az egész masszát lazán a maradék tejszínhabba forgatjuk. A gesztenyés kúpot ezzel a tejszínhabbal megtöltjük, és hűtőszekrénybe állítva megvárjuk. amíg megszilárdul.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!