Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Gesztenyés croque en bouche
2x
2x
0.0x
Gesztenyés croque en bouche recept
Hozzávalók:
- 8 személyre:
- A tésztához:
- 3 tojásból sütött piskótalap (lásd Piskótatortalap)
- A golyókhoz:
- 75 dkg gesztenyepüré
- 8 dkg porcukor
- 0,75 dl rum
- 1 kiskanál olaj
- 15 dkg étcsokoládé
- A töltelékhez:
- 6 dl tejszín
- 2 dkg zselatin
- 15 dkg gesztenyepüré
- 2 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál rum
Elkészítés:
A piskótalapból egy nagy vagy nyolc kisebb korongot szúrunk ki. A gesztenyepürét, a cukrot meg a rumot összegyúrjuk. A cseresznyénél picit nagyobb gömböket formálunk belőle, és fogvájóra szúrva egyenként az olajjal fényesített étcsokoládéba mártjuk. Hagyjuk, hogy a csokoládé kissé lecsorogjon róla - így nem a tésztára folyik -. majd körben a piskóta szélére rakosgatjuk, és erre a gesztenyekoszorúra építkezünk tovább. Amikor készen vagyunk, hűtőszekrényben dermesztjük. A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 deci hideg vízbe áztatjuk, majd kevergetve kissé megmelegítjük. A gesztenyepürét a porcukorral meg a rummal összegyúrjuk, egy kevés tejszínhabbal, simára keverjük, a zselatint belecsorgatjuk, majd az egész masszát lazán a maradék tejszínhabba forgatjuk. A gesztenyés kúpot ezzel a tejszínhabbal megtöltjük, és hűtőszekrénybe állítva megvárjuk. amíg megszilárdul.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!