Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Papagájkenyér

2x      1x   0.0x
Papagájkenyér recept

Papagájkenyér recept

Hozzávalók:

  • 16 szelethez
  • a tésztához:
  • 25 dkg rozsliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dkg só
  • 6 dkg cukor
  • kb. 3 dl víz
  • 25 dkg finomliszt
  • 5 dkg Rama
    margarin
  • 20-20 dkg aszalt datolya és füge
  • a forma kikenéséhez:
  • Rama
    margarin
  • a fahéjas sziruphoz:
  • 3 dl víz
  • 30 dkg cukor
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • a krémhez:
  • 1 csomag (4 dkg) csokoládés pudingpor (főzni való)
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 20 dkg Rama
    margarin
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 csapott kiskanál őrölt fahéj
  • a díszítéshez:
  • csokoládéforgács



  

Elkészítés:

10 deka rozslisztet az élesztővel, csipetnyi sóval és cukorral meg vízzel kemény tésztává gyúrunk, majd letakarva 1 órán át pihentetjük. Utána ezt a gyors kovászt a többi liszttel, vízzel, sóval, cukorral bedagasztjuk, közben az olvasztott vajat is beledolgozzuk. Letakarva 45 percen át kelesztjük, majd a nagyobb darabokra vágott fügét meg datolyát belegyúrjuk. Egy 23 centi átmérőjű tortaformát kivajazunk, ha nincs alja, akkor a karikát sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a papírral kívülről is beburkoljuk, nehogy a tészta kifolyjon belőle. Megtöltjük, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 1 órán át sütjük. Megvárjuk, várjuk, amíg kihűl, azután lapjában négy részre vágjuk. A sziruphoz valókat fölforraljuk. Az alsó tésztalapot tányérra fektetjük, a fahéjas sziruppal meglocsoljuk. Utána úgy rakjuk rá a többi tésztakorongot, hogy mindkét oldalukat átitatjuk a sziruppal. A krémhez a pudingport a tejjel meg a cukorral kevergetve sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, azután apránként a kikevert vajhoz adjuk. Az olvasztott csokoládét belecsorgatjuk, a fahéjjal fűszerezzük. A gyümölcskenyeret ezzel a krémmel megtöltjük úgy, hogy az oldalára meg a tetejére is jusson belőle. Csokoládéforgáccsal meghintjük, végül hűtőszekrényben fél napig pihentetjük, ezalatt összeérik és átpuhul.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!