Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Papagájkenyér
2x
1x
0.0x
Papagájkenyér recept
Hozzávalók:
- 16 szelethez
- a tésztához:
- 25 dkg rozsliszt
- 2 dkg élesztő
- 1 dkg só
- 6 dkg cukor
- kb. 3 dl víz
- 25 dkg finomliszt
- 5 dkg Rama margarin
- 20-20 dkg aszalt datolya és füge
- a forma kikenéséhez:
- Rama margarin
- a fahéjas sziruphoz:
- 3 dl víz
- 30 dkg cukor
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- a krémhez:
- 1 csomag (4 dkg) csokoládés pudingpor (főzni való)
- 3 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 20 dkg Rama margarin
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 csapott kiskanál őrölt fahéj
- a díszítéshez:
- csokoládéforgács
Elkészítés:
10 deka rozslisztet az élesztővel, csipetnyi sóval és cukorral meg vízzel kemény tésztává gyúrunk, majd letakarva 1 órán át pihentetjük. Utána ezt a gyors kovászt a többi liszttel, vízzel, sóval, cukorral bedagasztjuk, közben az olvasztott vajat is beledolgozzuk. Letakarva 45 percen át kelesztjük, majd a nagyobb darabokra vágott fügét meg datolyát belegyúrjuk. Egy 23 centi átmérőjű tortaformát kivajazunk, ha nincs alja, akkor a karikát sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a papírral kívülről is beburkoljuk, nehogy a tészta kifolyjon belőle. Megtöltjük, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 1 órán át sütjük. Megvárjuk, várjuk, amíg kihűl, azután lapjában négy részre vágjuk. A sziruphoz valókat fölforraljuk. Az alsó tésztalapot tányérra fektetjük, a fahéjas sziruppal meglocsoljuk. Utána úgy rakjuk rá a többi tésztakorongot, hogy mindkét oldalukat átitatjuk a sziruppal. A krémhez a pudingport a tejjel meg a cukorral kevergetve sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, azután apránként a kikevert vajhoz adjuk. Az olvasztott csokoládét belecsorgatjuk, a fahéjjal fűszerezzük. A gyümölcskenyeret ezzel a krémmel megtöltjük úgy, hogy az oldalára meg a tetejére is jusson belőle. Csokoládéforgáccsal meghintjük, végül hűtőszekrényben fél napig pihentetjük, ezalatt összeérik és átpuhul.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!