Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Gyümölcskenyér sütőtökkel
2x
1x
0.0x
Gyümölcskenyér sütőtökkel recept
Hozzávalók:
- Kb. 20 szelethez:
- a tésztához:
- 2 dkg élesztő
- 40 dkg finomliszt csipetnyi
- só
- 4 evőkanál méz
- 2-3 evőkanál cukor
- 2 tojás
- 2 dl olaj
- 1 dl tej
- 10-10 dkg dió, mandula és mogyoró
- 30 dkg sütőtök (tisztán mérve)
- a forma kikenéséhez:
- Rama margarin
- a tetejére:
- 20 dkg sütőtök
- 4 evőkanál cukor
- 3 dkg vai
Elkészítés:
Az élesztőt a lisztbe morzsoljuk, megsózzuk, és a mézzel, a cukorral, a tojásokkal, az olajjal meg a tejjel összedolgozzuk. Letakarva 30 percen át kelesztjük. A diógerezdeket elfelezzük, a barna héjától megfosztott mandulát és mogyorót egészben hagyjuk. A sütőtököt nyersen 1,5 centis kockákra vágjuk, és az olajos magvakkal együtt, olajba mártott fakanállal a tésztába dolgozzuk. 30 percig pihentetjük, majd átkeverjük, és kivajazott püspökkenyérformába töltjük. Újabb 30 percen át pihentetjük, azután előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 155 °C) kb. 1 óra 20 percen át sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Közben a tetejére szánt sütőtököt lereszeljük, 2 deci vízben puhára főzzük, majd leszűrve hűlni hagyjuk. A cukrot, 1 evőkanál vizet aláöntve, aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve először a vajat, azután a jól lecsöpögtetett reszelt sütőtököt adjuk hozzá. A gyümölcskenyeret deszkára borítjuk, a vajas-cukros tökkel körös-körül megkenjük. Akkor szeleteljük, ha a külseje szépen megszilárdult.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!