Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Homoktorta
1x
1x
0.0x
Homoktorta recept
Hozzávalók:
- 16szelethez:
- a tésztához:
- 2 citrom
- 6 tojás
- 6 tojássárgája
- 14 dkg Rama margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 24 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 24 dkg finomliszt
- a tetejére:
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál víz
Elkészítés:
A citromok héját lereszeljük és félretesszük. Utána a gyümölcsöt - miután fehér héját lehántottuk - karikákra vágjuk. Egy 26 centis gyümölcstortaformát belülről alufóliával úgy bélelünk ki, hogy a forma pereménél kicsit magasabb legyen. A tortát 23 centis átmérőjű, magas falú tortaformában is megsüthetjük. A citromkarikákat az aljára rakosgatjuk. Az egész tojásokat a tojások sárgájával, a vajjal, a vaníliás cukorral meg a cukorral habüstbe töltjük, és vízgőzön fölmelegítjük (kb. 55 °C-osra), közben habverővel habosra keverjük. A tűzről levéve beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, majd azonnal a formába töltjük. A közepesnél kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 155 °C) kb. 1 óra 20 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd tányérra borítjuk - így a citromos oldala kerül fölülre. Közben a mézet a cukorral meg a vízzel kevergetve fölforraljuk, és a torta tetejére kenjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!