Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Karamellpuding
1x
1x
0.0x
Karamellpuding recept
Hozzávalók:
- 6 személyre:
- a pudinghoz:
- 5 dl tej
- 8 dkg cukor
- fél rúd vanília
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- a karamellhez:
- 8 evőkanálcukor
- 2 evőkanál víz
Elkészítés:
A tejet a cukorral lábasba töltjük. A vaníliarudat hosszában kettéhasítjuk, a belsejét kikaparjuk, a tejhez adjuk. 6-8 percig kis lángon forraljuk, hogy a vanília ízét a tej átvegye. Közben a tojásokat fölverjük, a vaníliás cukrot meg a már nem túl forró tejet - miután a vaníliarudat kiemeltük belőle - kevergetve beleöntjük (ha a tej túl forró, összekapja a tojást, csomós lesz). A cukrot a vízzel nagy lángon, kevergetve világosbarnára karamellizáljuk, majd a tűzről azonnal lehúzzuk. Vigyázzunk, ne pirítsuk túl! 6 kisebb, teflon vagy tűzálló pudingformát forró vízzel kiöblítünk, majd a karamellt belecsorgatjuk, és rövid ideig pihentetjük, hogy megkössön, különben összekeveredne a vaníliás krémmel, amit utána öntünk rá. Az így előkészített formákat vízzel telt tepsibe állítjuk - akkor jó, ha a formák oldalának feléig ér a víz -, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (175 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) 25-30 percig gőzöljük. A tepsiből kivéve megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Tálaláskor a formát egy pillanatra forró vízbe állítjuk, majd a pudingot tányérra borítjuk. A lecsurgó karamell öntete is az édességnek, aminek a tetejét tejszínhabbal fel is díszíthetjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!