Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Kávétorta
2x
2x
0.0x
Kávétorta recept
Hozzávalók:
- 16 szelethez:
- a piskótatésztához:
- 3 tojás
- 6 dkg cukor
- 6 dkg finomliszt
- a diós lapokhoz:
- 8 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 1 evőkanál finomliszt
- a tepsi kikenéséhez:
- zsír
- liszt
- a kávékrémhez:
- 4 dl erős feketekávé
- 15 dkg cukor
- 8 tojássárgája
- 3 evőkanál finomliszt
- 30 dkg Rama margarin
Elkészítés:
A piskótához a tojássárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kétféle masszát lazán egymásba forgatjuk, miközben apránként a lisztet is beleszitáljuk. Utána sima csöves habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire csigavonalban két, egyenként 23 centi átmérőjű lapot nyomunk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 18 perc alatt megsütjük. Ezalatt a diós lapokhoz a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A diót a liszttel elkeverjük, óvatosan az előzőekbe forgatjuk. Utána 3 részre osztjuk, és egyenként zsírozott, lisztezett sütőlapra akkora kerek lappá kenjük, mint a piskótatésztát. Ugyanúgy sütjük meg. A kávékrémhez a kávét a cukorral fölforraljuk. A tojássárgáját a liszttel simára keverjük, a kávét kevergetve apránként beleöntjük, majd sűrűre főzzük. A vajat habosra keverjük, és a kihűlt kávékrémet apránként hozzáadjuk. A diós lapokat a kávékrémmel felváltva a piskótalapok közé töltjük úgy, hogy a krémből egy kevés az oldalára is jusson.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!