Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Kávétorta

2x      2x   0.0x
Kávétorta recept

Kávétorta recept

Hozzávalók:

  • 16 szelethez:
  • a piskótatésztához:
  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg finomliszt
  • a diós lapokhoz:
  • 8 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 evőkanál finomliszt
  • a tepsi kikenéséhez:
  • zsír
  • liszt
  • a kávékrémhez:
  • 4 dl erős feketekávé
  • 15 dkg cukor
  • 8 tojássárgája
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 30 dkg Rama
    margarin



  

Elkészítés:

A piskótához a tojássárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kétféle masszát lazán egymásba forgatjuk, miközben apránként a lisztet is beleszitáljuk. Utána sima csöves habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire csigavonalban két, egyenként 23 centi átmérőjű lapot nyomunk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 18 perc alatt megsütjük. Ezalatt a diós lapokhoz a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A diót a liszttel elkeverjük, óvatosan az előzőekbe forgatjuk. Utána 3 részre osztjuk, és egyenként zsírozott, lisztezett sütőlapra akkora kerek lappá kenjük, mint a piskótatésztát. Ugyanúgy sütjük meg. A kávékrémhez a kávét a cukorral fölforraljuk. A tojássárgáját a liszttel simára keverjük, a kávét kevergetve apránként beleöntjük, majd sűrűre főzzük. A vajat habosra keverjük, és a kihűlt kávékrémet apránként hozzáadjuk. A diós lapokat a kávékrémmel felváltva a piskótalapok közé töltjük úgy, hogy a krémből egy kevés az oldalára is jusson.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!