Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Mignon
2x
1x
0.0x
Mignon recept
Hozzávalók:
- piskótalap
- 4 evőkanál baracklekvár
- 400 g marcipánmassza
- 500 g porcukor
- 6 evőkanál víz
- 6 evőkanál gyümölcslé vagy céklalé vagy ételfesték
- pisztácia a díszítéshez
Elkészítés:
4-6 tojásból készítsünk piskótatésztát. Vékony (0,5 cm vastag) lapokat süssünk belőle. Ha egy napot áll a tészta a mignon készítés előtt akkor könnyebben vágható és nem morzsálódik úgy. A piskótalapot kenjük be baracklekvárral, majd tegyük rá a jól kinyújtott, vékonyra sodort marcipánt és vágjunk nagyjából egyforma kockákat. A mázhoz keverjük el az 500 g porcukrot a céklalével úgy, hogy a mázunk jó sűrű legyen, de azért folyjon. Színezhetjük ételfestékkel vagy gyümölcslével is, de hagyhatjuk egyszerűen fehéren is, az is nagyon mutatós. A kockákat helyezzük egy rácsra és öntsük le a mázzal. A még meg nem kötött bevonatba nyomkodhatunk fél pisztáciákat díszítésképpen.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!