Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mignon

2x      1x   0.0x
Mignon recept

Mignon recept

Hozzávalók:

  • piskótalap
  • 4 evőkanál baracklekvár
  • 400 g marcipánmassza
  • 500 g porcukor
  • 6 evőkanál víz
  • 6 evőkanál gyümölcslé vagy céklalé vagy ételfesték
  • pisztácia a díszítéshez



  

Elkészítés:

4-6 tojásból készítsünk piskótatésztát. Vékony (0,5 cm vastag) lapokat süssünk belőle. Ha egy napot áll a tészta a mignon készítés előtt akkor könnyebben vágható és nem morzsálódik úgy. A piskótalapot kenjük be baracklekvárral, majd tegyük rá a jól kinyújtott, vékonyra sodort marcipánt és vágjunk nagyjából egyforma kockákat. A mázhoz keverjük el az 500 g porcukrot a céklalével úgy, hogy a mázunk jó sűrű legyen, de azért folyjon. Színezhetjük ételfestékkel vagy gyümölcslével is, de hagyhatjuk egyszerűen fehéren is, az is nagyon mutatós. A kockákat helyezzük egy rácsra és öntsük le a mázzal. A még meg nem kötött bevonatba nyomkodhatunk fél pisztáciákat díszítésképpen.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!