Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Képviselőfánk

1x      2x   0.0x
Képviselőfánk recept

Képviselőfánk recept

Hozzávalók:

  • 10 darabhoz:
  • a tésztához:
  • 1,5 dl víz
  • csipetnyi só
  • 1 kiskanál cukor
  • 7,5 dkg zsír (Rama
    margarin)
  • 7,5 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • a tészta megkenéséhez:
  • 1 tojás
  • a krémhez:
  • 4 tojásfehérje
  • 3 púpozott evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • fél csomag (2 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való)
  • 3 dkg finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • a töltelékhez:
  • 4 dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 kiskanál zselatinpor
  • a tetejére:
  • porcukor



  

Elkészítés:

A tésztát ugyanúgy készítjük el, mint az eperkrémes fánknál mindössze annyi különbséggel, hogy csak gömböket - macskanyelvformát nem - sütünk belőle. A krémhez a tojásfehérjét a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A maradék cukrot a tejjel, a pudingporral, a liszttel meg a vaníliás cukorral simára dolgozzuk, és kis lángon, folyton kevergetve, sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve azonnal beleforgatjuk a tojáshabot, és azon forrón a fánkokba töltjük. Megvárjuk, amíg megdermed. A tejszínhabot a porcukorral kemény habbá verjük. Közben a zselatint 0,5 deci hideg vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg a vízben föl nem oldódik. Mielőtt megdermedne, a tejszínhabba csorgatjuk, gyorsan csillagcsöves habzsákba töltjük, és a vaníliás krémre nyomjuk. A tésztakalapokat rárakjuk, végül porcukrot szitálunk a tetejére.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!