Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Képviselőfánk
1x
2x
0.0x
Képviselőfánk recept
Hozzávalók:
- 10 darabhoz:
- a tésztához:
- 1,5 dl víz
- csipetnyi só
- 1 kiskanál cukor
- 7,5 dkg zsír (Rama margarin)
- 7,5 dkg finomliszt
- 3 tojás
- a tészta megkenéséhez:
- 1 tojás
- a krémhez:
- 4 tojásfehérje
- 3 púpozott evőkanál cukor
- 3 dl tej
- fél csomag (2 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való)
- 3 dkg finomliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- a töltelékhez:
- 4 dl tejszín
- 1 evőkanál porcukor
- 1 kiskanál zselatinpor
- a tetejére:
- porcukor
Elkészítés:
A tésztát ugyanúgy készítjük el, mint az eperkrémes fánknál mindössze annyi különbséggel, hogy csak gömböket - macskanyelvformát nem - sütünk belőle. A krémhez a tojásfehérjét a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A maradék cukrot a tejjel, a pudingporral, a liszttel meg a vaníliás cukorral simára dolgozzuk, és kis lángon, folyton kevergetve, sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve azonnal beleforgatjuk a tojáshabot, és azon forrón a fánkokba töltjük. Megvárjuk, amíg megdermed. A tejszínhabot a porcukorral kemény habbá verjük. Közben a zselatint 0,5 deci hideg vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg a vízben föl nem oldódik. Mielőtt megdermedne, a tejszínhabba csorgatjuk, gyorsan csillagcsöves habzsákba töltjük, és a vaníliás krémre nyomjuk. A tésztakalapokat rárakjuk, végül porcukrot szitálunk a tetejére.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!