Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Krémesek
2x
2x
0.0x
Krémesek recept
Hozzávalók:
- Kb. 10-10 darabhoz:
- az eredeti francia krémeshez:
- 1 csomag (50 dkg) fagyasztott Rama margarinastészta
- 4 evőkanál sárgabaracklekvár
- 6 dl tej
- 18 dkg + 1 evőkanál cukor
- 2 csomag (8 dkg) főzni való vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 3 dl tejszín
- 1 púpozott evőkanál zselatinpor
- a hagyományos krémeshez:
- 1 csomag (50 dkg) fagyasztott Rama margarinastészta
- 4 tojásfehérje
- 3 púpozott evőkanál cukor
- 3 dl tej
- fél csomag (2 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való)
- 3 dkg finomliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- a tészta kinyújtásához:
- liszt
Elkészítés:
A tésztát mindkét változathoz ugyanúgy sütjük meg: szobahőmérsékleten majdnem teljesen fölengedjük, majd kb. 0,5 centi vastagra, pontosan kétszer akkorára nyújtjuk, mint egy kisebb tepsi. Utána széltében elfelezzük, villával megszurkáljuk, és mindkettőt előmelegített sütőbe toljuk. Nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) kb. 18 percig sütjük, majd megvárjuk, amíg kihűl. Az eredeti francia krémeshez a sült lapokat széltében elfelezzük, így 4 tésztalapunk lesz. A baracklekvárt egy evőkanál cukorral fölforraljuk, és azon forrón a lapokra kenjük. 1 deci tejet 1 evőkanál cukorral, a vaníliás pudingporral, a vaníliás cukorral meg a tojásokkal simára keverünk. A többi tejet a maradék cukorral fölforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük. Állandóan kevergetve fél percig főzzük, és a tűzről levéve hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 deci hideg vízbe áztatjuk, majd melegítve feloldjuk. Mielőtt megdermedne, a tejszínbe csorgatjuk, és a vaníliás krémbe forgatjuk. A sült tésztalapokat a krémmel rétegezve egymásra fektetjük úgy, hogy a tetejére tészta kerüljön, amit előre fölvágunk. Dermedni hagyjuk, végül a tetejére porcukrot szitálunk, forró vízbe mártott késsel a tetők mentén fölszeleteljük. A hagyományos krémeshez a krémet ugyanúgy főzzük meg, mint a képviselőfánkhoz. Még forrón két tésztalap közé töltjük - a felső lapot itt is előre fölvágjuk -, dermedni hagyjuk, porcukorral meghintve tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!