Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Krémesek

2x      2x   0.0x
Krémesek recept

Krémesek recept

Hozzávalók:

  • Kb. 10-10 darabhoz:
  • az eredeti francia krémeshez:
  • 1 csomag (50 dkg) fagyasztott Rama
    margarinastészta
  • 4 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 6 dl tej
  • 18 dkg + 1 evőkanál cukor
  • 2 csomag (8 dkg) főzni való vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 3 dl tejszín
  • 1 púpozott evőkanál zselatinpor
  • a hagyományos krémeshez:
  • 1 csomag (50 dkg) fagyasztott Rama
    margarinastészta
  • 4 tojásfehérje
  • 3 púpozott evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • fél csomag (2 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való)
  • 3 dkg finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • a tészta kinyújtásához:
  • liszt



  

Elkészítés:

A tésztát mindkét változathoz ugyanúgy sütjük meg: szobahőmérsékleten majdnem teljesen fölengedjük, majd kb. 0,5 centi vastagra, pontosan kétszer akkorára nyújtjuk, mint egy kisebb tepsi. Utána széltében elfelezzük, villával megszurkáljuk, és mindkettőt előmelegített sütőbe toljuk. Nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) kb. 18 percig sütjük, majd megvárjuk, amíg kihűl. Az eredeti francia krémeshez a sült lapokat széltében elfelezzük, így 4 tésztalapunk lesz. A baracklekvárt egy evőkanál cukorral fölforraljuk, és azon forrón a lapokra kenjük. 1 deci tejet 1 evőkanál cukorral, a vaníliás pudingporral, a vaníliás cukorral meg a tojásokkal simára keverünk. A többi tejet a maradék cukorral fölforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük. Állandóan kevergetve fél percig főzzük, és a tűzről levéve hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 deci hideg vízbe áztatjuk, majd melegítve feloldjuk. Mielőtt megdermedne, a tejszínbe csorgatjuk, és a vaníliás krémbe forgatjuk. A sült tésztalapokat a krémmel rétegezve egymásra fektetjük úgy, hogy a tetejére tészta kerüljön, amit előre fölvágunk. Dermedni hagyjuk, végül a tetejére porcukrot szitálunk, forró vízbe mártott késsel a tetők mentén fölszeleteljük. A hagyományos krémeshez a krémet ugyanúgy főzzük meg, mint a képviselőfánkhoz. Még forrón két tésztalap közé töltjük - a felső lapot itt is előre fölvágjuk -, dermedni hagyjuk, porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!