Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Kürtőskalács (dorongfánk)
4x
1x
0.0x
Kürtőskalács (dorongfánk) recept
Hozzávalók:
- 6 darabhoz:
- a tésztához:
- 3 dkg élesztő
- kb. 3 dl tej
- 2 evőkanálcukor
- 50 dkg finomliszt
- 2 tojás
- 2 tojássárgája
- csipetnyi só
- 8 dkg vaj
- a nyújtáshoz:
- liszt
- a fólia megkenéséhez:
- vaj vagy Rama margarin
- a szóráshoz:
- 8 evőkanál cukor (lehet darált dióval elkevert is)
- a tepsi kikenéséhez:
- vaj
Elkészítés:
Ennek a receptnek az elkészítéséhez csak akkor fogjunk, ha van olyan formánk (dorongunk), amin a kalácsot megsüthetjük. Persze ez házilag is készülhet, esztergáltatva, vagy még egyszerűbben, a régi sodrófát elfűrészelve. Az élesztőt 1 deci langyos tejbe morzsoljuk, és egy kevés cukrot beleszórva fölfuttatjuk. Utána a többi cukorral, a liszttel, a tojásokkal meg a tojássárgájával, csipetnyi sóval, a maradék langyos tejet apránként hozzáadva 5-6 percig intenzíven dagasztjuk. Akkor jó, ha elválik az edény falától; az olvasztott vajat ekkor csorgatjuk bele. Langyos helyen, letakarva 50 percen át kelesztjük. Utána meglisztezett deszkán kisujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk, és kb. 3 centi széles szalagokra vágjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!