Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Kürtőskalács (dorongfánk)

4x      1x   0.0x
Kürtőskalács (dorongfánk) recept

Kürtőskalács (dorongfánk) recept

Hozzávalók:

  • 6 darabhoz:
  • a tésztához:
  • 3 dkg élesztő
  • kb. 3 dl tej
  • 2 evőkanálcukor
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • csipetnyi só
  • 8 dkg vaj
  • a nyújtáshoz:
  • liszt
  • a fólia megkenéséhez:
  • vaj vagy Rama
    margarin
  • a szóráshoz:
  • 8 evőkanál cukor (lehet darált dióval elkevert is)
  • a tepsi kikenéséhez:
  • vaj



  

Elkészítés:

Ennek a receptnek az elkészítéséhez csak akkor fogjunk, ha van olyan formánk (dorongunk), amin a kalácsot megsüthetjük. Persze ez házilag is készülhet, esztergáltatva, vagy még egyszerűbben, a régi sodrófát elfűrészelve. Az élesztőt 1 deci langyos tejbe morzsoljuk, és egy kevés cukrot beleszórva fölfuttatjuk. Utána a többi cukorral, a liszttel, a tojásokkal meg a tojássárgájával, csipetnyi sóval, a maradék langyos tejet apránként hozzáadva 5-6 percig intenzíven dagasztjuk. Akkor jó, ha elválik az edény falától; az olvasztott vajat ekkor csorgatjuk bele. Langyos helyen, letakarva 50 percen át kelesztjük. Utána meglisztezett deszkán kisujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk, és kb. 3 centi széles szalagokra vágjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!