Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Legyezőtorta
2x
1x
0.0x
Legyezőtorta recept
Hozzávalók:
- 16 szelethez:
- a tésztához:
- 8 tojás
- 16 dkg cukor
- 14 dkg finomliszt
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
- a tepsi kikenéséhez:
- Rama margarin
- liszt
- a krémhez:
- 2 dl tej
- 1 dl erős kávé
- 1 csomag (4 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való)
- 2 tojás
- 16 dkg cukor
- 25 dkg Rama margarin
- az oldalára:
- 10 dkg kekszmorzsa
Elkészítés:
5 tojássárgáját 3 deka cukorral habosra keverünk. 5 tojásfehérjét 7 deka cukorral kemény habbá verünk. 8 deka lisztet a kakaóval összeforgatunk. A kétféle tojásos masszát laza mozdulatokkal elkeverjük, közben apránként a kakaós lisztet is hozzáadjuk. Két nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egy-egy 23 centi átmérőjű kört rajzolunk rájuk; de az is jó, ha a tepsiket ugyanilyen méretben kivajazzuk, és liszttel behintjük. A masszát elfelezve ráhalmozzuk, egyenletesen elkenjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 18 perc alatt megsütjük. Ezalatt a maradék 3 tojásból, 6 deka lisztből és ugyanennyi cukorból a fentivel megegyező módon piskótatésztát készítünk (azért nem egyszerre keverjük össze, nehogy állás közben összeessen); sütőpapírral bélelt nagy tepsire simítjuk, és az előbbihez hasonlóan megsütjük. A krémhez a tejet a kávéval, a pudingporral, a tojásokkal meg a cukorral sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd apránként a habosra kevert vajhoz adjuk. A világos piskótát egyenlő széles szalagokra vágjuk, a krémmel megkenjük. Egyet csigavonalban föltekerünk, és a másodikat már e köré csavarjuk. Ezt egészen addig folytatjuk, amíg egy 23 centis korongot ad ki. A két kerek kakaós piskótalapot a tortakarikával kiszúrjuk, így az esetleg túlfolyt részek leesnek róla. Az egyiket vékonyan megkenjük a kávékrémmel, a töltött tésztakorongot ráillesztjük. A másik kakaós lapot is megkenjük vékonyan krémmel, és ezzel az oldalával lefelé a tetejére borítjuk. Végül az egész tortát vékonyan körbekenjük a krémmel, és a tetejére rács alakban díszítést is nyomunk belőle. A torta oldalára darált, pirított mandulát tapasztunk, majd hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!