Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Legyezőtorta

2x      1x   0.0x
Legyezőtorta recept

Legyezőtorta recept

Hozzávalók:

  • 16 szelethez:
  • a tésztához:
  • 8 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 14 dkg finomliszt
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • a tepsi kikenéséhez:
  • Rama
    margarin
  • liszt
  • a krémhez:
  • 2 dl tej
  • 1 dl erős kávé
  • 1 csomag (4 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való)
  • 2 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 25 dkg Rama
    margarin
  • az oldalára:
  • 10 dkg kekszmorzsa



  

Elkészítés:

5 tojássárgáját 3 deka cukorral habosra keverünk. 5 tojásfehérjét 7 deka cukorral kemény habbá verünk. 8 deka lisztet a kakaóval összeforgatunk. A kétféle tojásos masszát laza mozdulatokkal elkeverjük, közben apránként a kakaós lisztet is hozzáadjuk. Két nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egy-egy 23 centi átmérőjű kört rajzolunk rájuk; de az is jó, ha a tepsiket ugyanilyen méretben kivajazzuk, és liszttel behintjük. A masszát elfelezve ráhalmozzuk, egyenletesen elkenjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 18 perc alatt megsütjük. Ezalatt a maradék 3 tojásból, 6 deka lisztből és ugyanennyi cukorból a fentivel megegyező módon piskótatésztát készítünk (azért nem egyszerre keverjük össze, nehogy állás közben összeessen); sütőpapírral bélelt nagy tepsire simítjuk, és az előbbihez hasonlóan megsütjük. A krémhez a tejet a kávéval, a pudingporral, a tojásokkal meg a cukorral sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd apránként a habosra kevert vajhoz adjuk. A világos piskótát egyenlő széles szalagokra vágjuk, a krémmel megkenjük. Egyet csigavonalban föltekerünk, és a másodikat már e köré csavarjuk. Ezt egészen addig folytatjuk, amíg egy 23 centis korongot ad ki. A két kerek kakaós piskótalapot a tortakarikával kiszúrjuk, így az esetleg túlfolyt részek leesnek róla. Az egyiket vékonyan megkenjük a kávékrémmel, a töltött tésztakorongot ráillesztjük. A másik kakaós lapot is megkenjük vékonyan krémmel, és ezzel az oldalával lefelé a tetejére borítjuk. Végül az egész tortát vékonyan körbekenjük a krémmel, és a tetejére rács alakban díszítést is nyomunk belőle. A torta oldalára darált, pirított mandulát tapasztunk, majd hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!