Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mákos papucs

1x      1x   0.0x
Mákos papucs recept

Mákos papucs recept

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • egy adag kész, félRama
    margarinas kelt tészta (lásd 6. old.) 6-6 púpozott evőkanál porcukor és darált mák



  

Elkészítés:

A félvajas kelt tésztát az I ananászos csigánál leírt módon készítjük el. Utána téglalap alakúra nyújtjuk, és a porcukorral összekevert mákkal egyenletesen beszórjuk. Szorosan föltekerjük, ahogyan a bejglit szokás. Utána kétujjnyi vastagon fölszeleteljük. A szeletek tetejét a képen látható módon egy lisztbe mártott fakanál nyelével lenyomjuk, a sütemény így nyeri el érdekes formáját. A papucsokat tepsire rakosgatjuk, langyos helyen 30 percig kelesztjük. Végül előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 25 percig sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!