Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Mákos papucs
1x
1x
0.0x
Mákos papucs recept
Hozzávalók:
- 12 darabhoz:
- egy adag kész, félRama margarinas kelt tészta (lásd 6. old.) 6-6 púpozott evőkanál porcukor és darált mák
Elkészítés:
A félvajas kelt tésztát az I ananászos csigánál leírt módon készítjük el. Utána téglalap alakúra nyújtjuk, és a porcukorral összekevert mákkal egyenletesen beszórjuk. Szorosan föltekerjük, ahogyan a bejglit szokás. Utána kétujjnyi vastagon fölszeleteljük. A szeletek tetejét a képen látható módon egy lisztbe mártott fakanál nyelével lenyomjuk, a sütemény így nyeri el érdekes formáját. A papucsokat tepsire rakosgatjuk, langyos helyen 30 percig kelesztjük. Végül előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 25 percig sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!