Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Mentakrémes mézeskalácstorta
2x
1x
0.0x
Mentakrémes mézeskalácstorta recept
Hozzávalók:
- 8 személyre:
- a mézes tésztához:
- 30 dkg méz
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg Rama margarin
- 2 tojás
- 2 tojássárgája
- 1 kiskanál mézeskalács-fűszerkeverék
- 1 kiskanál szalalkáli
- 70 dkg finomliszt
- a mentakrémhez:
- 2 kiskanál szárított mentalevél
- 2 dl tej
- 8 dkg cukor
- 1 csomag (4 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való)
- 15 dkg Rama margarin
- a nyújtáshoz:
- egy kevés liszt
- a díszítéshez:
- cukrozott narancshéj
- mandula
- kandírozott cseresznye
- pisztácia
- füge
- datolya
- mazsola
- a bevonathoz:
- 10 dkg fehér csokoládé
Elkészítés:
A mézet, a porcukrot meg a vajat habosra keverjük. A tojásokat és a tojások sárgáját a mézeskalács-fűszerkeverékkel együtt hozzáadjuk. A szalalkálit a lisztben jól elkeverjük, majd a mézes-tojásos masszával tésztává gyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és hűtőszekrényben legalább 1 órán át pihentetjük. A krémhez a mentalevelet a fele tejben felforraljuk, azután leszűrjük (ha egy kevés levél benne marad, az nem baj). A maradék tejet a cukorral meg a pudingporral simára keverjük, a forró (fűszeres) tejet is hozzáadjuk, és kevergetve addig főzzük, amíg krémszerűen be nem sűrűsödik. A tűzről lehúzzuk, megvárjuk, amíg teljesen kihűl, végül a vajjal habosra dolgozzuk. A mézes tésztát 2 részre osztjuk, és enyhén meglisztezett deszkán kb. 20x25 centis, 3 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk. Alufóliával bélelt sütőlemezre fektetjük, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 12 perc alatt mogyorószínűre sütjük. Amikor kihűlt, a mentakrémmel megkenjük, és különböző méretű háromszögekre vágjuk. Felhasználásig hűtőszekrénybe rakjuk. A díszítésre szánt gyümölcsöket kissé fölaprítjuk. A krémes tésztadarabokat egymásra rakjuk úgy, hogy a nagyok alul legyenek. Az olvasztott fehér csokoládéval mindegyiket megkenjük-meglocsoljuk, végül a díszítőelemeket is rászórjuk. Folpackkal letakarva, hűtőszekrényben 3-4 napig eláll. Miután szeletelni nem lehet, emeletenként szokás fogyasztani.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!