Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Mézes akácparté
1x
1x
0.0x
Mézes akácparté recept
Hozzávalók:
- 10 adaghoz:
- 10 fürt közepesen kinyílt akácvirág
- 3 dl tej
- 3 tojás
- 30 dkg akácméz
- 6 dl tejszín
- a tálaláshoz:
- méz
- tejszínhab
Elkészítés:
Az akácvirágot a tejben fölforraljuk, majd lefödve hűlni hagyjuk, utána leszűrjük. A tojásokat kissé fölverjük, a mézzel simára dolgozzuk, a tejet belecsorgatjuk. Kis lángon, kevergetve fölforraljuk, ezalatt krémszerűen besűrűsödik. A tűzről levéve addig keverjük, amíg kihűl; hogy ez gyorsabban menjen, jeges vízbe is állíthatjuk. A kevergetésnek nem csak az a célja, hogy a massza ne tapadjon az edény falára, hanem az is, hogy ne essen össze, vagyis térfogata ne csökkenjen. A tejszínt kemény habbá verjük, a tejes krémet beleforgatjuk. Püspökkenyér-formába töltjük, és kifagyasztjuk. Tálaláskor a formát néhány másodpercre forró vízbe állítjuk, majd tartalmát deszkára borítjuk, fölszeleteljük. Adagonként 1 evőkanálnyi akácmézet rácsorgatunk, tejszínhabbal díszítjük. A fahéj remekül harmonizál az akácparféval meg a mézzel, ezért úgy is tálalhatjuk, hogy a tányérokra egy kevés őrölt fahéjat szitálunk, és a parfét ráfektetjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!