Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mézes akácparté

1x      1x   0.0x
Mézes akácparté recept

Mézes akácparté recept

Hozzávalók:

  • 10 adaghoz:
  • 10 fürt közepesen kinyílt akácvirág
  • 3 dl tej
  • 3 tojás
  • 30 dkg akácméz
  • 6 dl tejszín
  • a tálaláshoz:
  • méz
  • tejszínhab



  

Elkészítés:

Az akácvirágot a tejben fölforraljuk, majd lefödve hűlni hagyjuk, utána leszűrjük. A tojásokat kissé fölverjük, a mézzel simára dolgozzuk, a tejet belecsorgatjuk. Kis lángon, kevergetve fölforraljuk, ezalatt krémszerűen besűrűsödik. A tűzről levéve addig keverjük, amíg kihűl; hogy ez gyorsabban menjen, jeges vízbe is állíthatjuk. A kevergetésnek nem csak az a célja, hogy a massza ne tapadjon az edény falára, hanem az is, hogy ne essen össze, vagyis térfogata ne csökkenjen. A tejszínt kemény habbá verjük, a tejes krémet beleforgatjuk. Püspökkenyér-formába töltjük, és kifagyasztjuk. Tálaláskor a formát néhány másodpercre forró vízbe állítjuk, majd tartalmát deszkára borítjuk, fölszeleteljük. Adagonként 1 evőkanálnyi akácmézet rácsorgatunk, tejszínhabbal díszítjük. A fahéj remekül harmonizál az akácparféval meg a mézzel, ezért úgy is tálalhatjuk, hogy a tányérokra egy kevés őrölt fahéjat szitálunk, és a parfét ráfektetjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!