Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mogyorókrémes torta

2x      2x   0.0x
Mogyorókrémes torta recept

Mogyorókrémes torta recept

Hozzávalók:

  • 16 szelethez:
  • a tésztához:
  • 35 dkg finomliszt
  • 30 dkg Rama
    margarin
  • 10 tojássárgája
  • 10 dkg finomra darált mogyoró
  • 5 dkg cukor
  • a krémhez:
  • 15 dkg pörkölt mogyoró 4 dl tej
  • 1 csomag (4 dkg) vaníliás vagy mogyorós pudingpor (főzni való)
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg
  • Rama
    margarin
  • a tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé



  

Elkészítés:

A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Utána 7, egyre nagyobb átmérőjű, fél centi vastag kerek lappá nyújtjuk. Ha egymásra fektetjük őket, szép lépcsőzetesek legyenek. Sütőlapra vagy tepsire téve, előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) a kicsiket 10-12, míg a legnagyobb lapot 20 perc alatt aranysárgára sütjük. A krémhez a mogyorót durvára törjük. A tejet a pudingporral, a cukorral meg a tojásokkal kevergetve sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve a mogyorót beledolgozzuk, majd amikor kihűlt, apránként a habosra kevert vajhoz adjuk. A tortalapokat a krémmel egymásra rétegezzük úgy, hogy krém csak a tészták közé kerüljön, a lépcsőkre ne! Hűtőben 1-2 órán át dermesztjük, végül a kétféle olvasztott csokoládé keverékével bevonjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!