Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Mogyorókrémes torta
2x
2x
0.0x
Mogyorókrémes torta recept
Hozzávalók:
- 16 szelethez:
- a tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- 30 dkg Rama margarin
- 10 tojássárgája
- 10 dkg finomra darált mogyoró
- 5 dkg cukor
- a krémhez:
- 15 dkg pörkölt mogyoró 4 dl tej
- 1 csomag (4 dkg) vaníliás vagy mogyorós pudingpor (főzni való)
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 20 dkg
- Rama margarin
- a tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
Elkészítés:
A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Utána 7, egyre nagyobb átmérőjű, fél centi vastag kerek lappá nyújtjuk. Ha egymásra fektetjük őket, szép lépcsőzetesek legyenek. Sütőlapra vagy tepsire téve, előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) a kicsiket 10-12, míg a legnagyobb lapot 20 perc alatt aranysárgára sütjük. A krémhez a mogyorót durvára törjük. A tejet a pudingporral, a cukorral meg a tojásokkal kevergetve sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve a mogyorót beledolgozzuk, majd amikor kihűlt, apránként a habosra kevert vajhoz adjuk. A tortalapokat a krémmel egymásra rétegezzük úgy, hogy krém csak a tészták közé kerüljön, a lépcsőkre ne! Hűtőben 1-2 órán át dermesztjük, végül a kétféle olvasztott csokoládé keverékével bevonjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!