Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Mogyorótorta
2x
1x
0.0x
Mogyorótorta recept
Hozzávalók:
- 12 szelethez:
- 40 dkg vajastészta (lehet mélyhűtött is)
- 30 dkg mogyoró
- 15 dkg cukor
- 15 dkg méz
- 15 dkg Rama margarin
- 15 dkg mazsola
- 2 tojás
- 3 evőkanál finomliszt
- a forma kikenéséhez:
- Rama margarin
- a megkenéshez:
- 1 tojás
- a tetejére:
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál méz
- a nyújtáshoz:
- liszt
Elkészítés:
A vajastésztát, ha fagyasztott, szobahőmérsékleten fölengedjük. A mogyorót gorombára törjük. A cukrot 1 evőkanál vízzel aranysárgára karamellizáljuk. A mézet meg a vajat hozzáadjuk, 1 percig kevergetve forraljuk, majd a mogyorót meg a mazsolát is beleszórjuk. A tűzről levéve a tojásokkal és a liszttel jól kikeverjük. A vajastésztát elfelezzük, kerekre nyújtjuk, majd az egyiket egy 23 centi átmérőjű, kivajazott tortakarika aljára fektetjük. A mogyorós masszát egyenletesen rákenjük, és a másik vajas tésztakorongot ráborítjuk. Felvert tojással megkenjük, a tetejét néhány helyen éles késsel bemetsszük; az sem baj, ha véletlenül átvágjuk a tésztát. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 30 percig, majd közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) további 45 percig sütjük; megvárjuk, amíg kihűl. A tetejére a cukrot aranysárgára karamellizáljuk, és belecsorgatjuk a mézet. Kicsit hűlni hagyjuk, de még melegen az egész tortát körbekenjük vele.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!