Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mogyorótorta

2x      1x   0.0x
Mogyorótorta recept

Mogyorótorta recept

Hozzávalók:

  • 12 szelethez:
  • 40 dkg vajastészta (lehet mélyhűtött is)
  • 30 dkg mogyoró
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg méz
  • 15 dkg Rama
    margarin
  • 15 dkg mazsola
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál finomliszt
  • a forma kikenéséhez:
  • Rama
    margarin
  • a megkenéshez:
  • 1 tojás
  • a tetejére:
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál méz
  • a nyújtáshoz:
  • liszt



  

Elkészítés:

A vajastésztát, ha fagyasztott, szobahőmérsékleten fölengedjük. A mogyorót gorombára törjük. A cukrot 1 evőkanál vízzel aranysárgára karamellizáljuk. A mézet meg a vajat hozzáadjuk, 1 percig kevergetve forraljuk, majd a mogyorót meg a mazsolát is beleszórjuk. A tűzről levéve a tojásokkal és a liszttel jól kikeverjük. A vajastésztát elfelezzük, kerekre nyújtjuk, majd az egyiket egy 23 centi átmérőjű, kivajazott tortakarika aljára fektetjük. A mogyorós masszát egyenletesen rákenjük, és a másik vajas tésztakorongot ráborítjuk. Felvert tojással megkenjük, a tetejét néhány helyen éles késsel bemetsszük; az sem baj, ha véletlenül átvágjuk a tésztát. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 30 percig, majd közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) további 45 percig sütjük; megvárjuk, amíg kihűl. A tetejére a cukrot aranysárgára karamellizáljuk, és belecsorgatjuk a mézet. Kicsit hűlni hagyjuk, de még melegen az egész tortát körbekenjük vele.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!