Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Moszkauer
3x
2x
0.0x
Moszkauer recept
Hozzávalók:
- Kb. 42 darabhoz:
- a tésztához:
- 10 dkg dió
- 12 dkg cukrozott narancshéj
- 10 dkg cukor
- 5 dkg vaj vagy Rama margarin
- 0,5 dl tejszín
- 1 púpozott evőkanál liszt
- a tepsi kikenéséhez:
- zsír
- liszt
- a bevonathoz:
- kb. 20 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A diót durvára vágjuk, vagy zacskóba töltjük és nyújtófával durvára törjük. A cukrozott narancshéjat húsdarálón, nagy lyukú tárcsán ledaráljuk. Az így előkészített anyagokat lábasba töltjük, a cukrot, a vajat meg a tejszínt hozzáadjuk, és szorgalmasan kevergetve felforraljuk. Ekkor beleszórjuk a lisztet, jól eldolgozzuk, majd amint újra forr, lehúzzuk a tűzről. Három tepsit kizsírozunk, meglisztezünk. A forró masszából a tepsikre cső nélküli nyomózsákból vagy kiskanállal egymástól egyenlő távolságban kb. 14-14 kis halmocskát púpozunk. Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) - lehetőleg egyszerre a három tepsi tésztát - 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve néhány percet várunk, mert ilyenkor a tészta még lágy, majd ha kissé kihűlt, lapátkanállal minden moszkauert elmozdítunk a helyéről - akár alufóliára is szedhetjük -, különben a tepsire ragadnak. A bevonathoz a csokoládét vízgőzön fölolvasztjuk, majd a moszkauerek sima felét (ami a tepsin volt) belemártjuk, és csokoládés oldalával fölfelé zsírpapírra rakosgatjuk. Amikor a bevonat megdermedt, a süteményt tálra rakjuk, folpackkal letakarjuk, és hűtőszekrényben tároljuk. Akár 2-3 hétig is eláll, sőt le is fagyasztható!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!