Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Moszkauer

3x      2x   0.0x
Moszkauer recept

Moszkauer recept

Hozzávalók:

  • Kb. 42 darabhoz:
  • a tésztához:
  • 10 dkg dió
  • 12 dkg cukrozott narancshéj
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj vagy Rama
    margarin
  • 0,5 dl tejszín
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • a tepsi kikenéséhez:
  • zsír
  • liszt
  • a bevonathoz:
  • kb. 20 dkg étcsokoládé



  

Elkészítés:

A diót durvára vágjuk, vagy zacskóba töltjük és nyújtófával durvára törjük. A cukrozott narancshéjat húsdarálón, nagy lyukú tárcsán ledaráljuk. Az így előkészített anyagokat lábasba töltjük, a cukrot, a vajat meg a tejszínt hozzáadjuk, és szorgalmasan kevergetve felforraljuk. Ekkor beleszórjuk a lisztet, jól eldolgozzuk, majd amint újra forr, lehúzzuk a tűzről. Három tepsit kizsírozunk, meglisztezünk. A forró masszából a tepsikre cső nélküli nyomózsákból vagy kiskanállal egymástól egyenlő távolságban kb. 14-14 kis halmocskát púpozunk. Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) - lehetőleg egyszerre a három tepsi tésztát - 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve néhány percet várunk, mert ilyenkor a tészta még lágy, majd ha kissé kihűlt, lapátkanállal minden moszkauert elmozdítunk a helyéről - akár alufóliára is szedhetjük -, különben a tepsire ragadnak. A bevonathoz a csokoládét vízgőzön fölolvasztjuk, majd a moszkauerek sima felét (ami a tepsin volt) belemártjuk, és csokoládés oldalával fölfelé zsírpapírra rakosgatjuk. Amikor a bevonat megdermedt, a süteményt tálra rakjuk, folpackkal letakarjuk, és hűtőszekrényben tároljuk. Akár 2-3 hétig is eláll, sőt le is fagyasztható!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!