Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Narancspuding
1x
1x
0.0x
Narancspuding recept
Hozzávalók:
- 10 adaghoz:
- 5 narancs
- 40 dkg cukor
- a pudinghoz:
- 4dl tej
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- a formák kikenéséhez:
- Rama margarin
Elkészítés:
A narancsokat alaposan megmossuk, megtörölgetjük, majd félbevágjuk. A levüket kifacsarjuk, és letakarva hűtőszekrénybe tesszük. A narancsok héját lábasba vagy tálba rakjuk, hideg vizet öntünk rá, és 2 napig áztatjuk, hogy kesernyés ízük megszűnjön. Hogy biztosan a vízbe merüljenek, szűrőbetétet vagy kis lábast fektetünk rá. A vizet többször frissre cseréljük. A gyümölcshéjat áztatás után lecsöpögtetjük. Miután a belső fehér héját kanállal kikapartuk - ügyelve, nehogy kilyukadjon -, szorosan edénybe töltjük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi majdnem ellepi (az áztatott héj úgyis enged még magából levet), 25 deka cukrot rászórunk, és 5 percig forraljuk. Letakarjuk, megvárjuk, amíg kihűl, majd a maradék cukor felét beleszórjuk, és újabb 5 percig főzzük. Lefödve hűlni hagyjuk, azután a többi cukorral még egyszer 5 percig forraljuk. Azért hagyjuk többször hűlni, hogy a leve sziruppá sűrűsödjék. 10 pudingformát vagy kávéscsészét kivajazunk. A tejet lábasban, 2 deci - a narancshéj készítésekor félretett - narancslével, a tojásokkal meg a cukorral simára keverjük. Továbbra is kevergetve, közepes lángon megforrósítjuk, vigyázva, mert forrnia nem szabad. A kivajazott formákba merjük, majd ezeket tepsibe rakosgatjuk. Annyi forró vizet öntünk köréjük, amennyi a formák háromnegyedéig ér. Végül előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (160 °C; légkeveréses sütőben 145 °C) 35-40 percig gőzöljük-sütjük, majd hűlni hagyjuk. Ezalatt a fél narancshéjakat lecsöpögtetjük, kívülről megtörölgetjük, és hogy díszesebbek legyenek, a szélüket ollóval cikcakkosan bevagdossuk. Még meg is talpaljuk őket, vagyis az aljukból - vigyázva, nehogy kilyukadjanak - egy vékony szeletet levágunk, hogy a tányéron megálljanak. A kihűlt pudingot a tenyerünkbe csúsztatjuk, majd határozott mozdulattal a cukros narancshéjba borítjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!