Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Orosz krémtorta
1x
1x
0.0x
Orosz krémtorta recept
Hozzávalók:
- 16 szelethez:
- egy kész piskótatorta
- a krémhez:
- 10 dkg mazsola
- 1 csomag (4 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való)
- 4 dl tej
- 4 púpozott evőkanál cukor
- 0,5 dl rum
- 4 dl tejszín
- 1 púpozott evőkanál zselatinpor
- a díszítéshez:
- 2 dl tejszín
- 1 kiskanál zselatinpor
- színes gyümölcsök az oldalára:
- 10 dkg durvára darált mandula vagy dió, esetleg piskótamorzsa (lehet vegyesen is)
Elkészítés:
A mazsolát kb. 1 deci vízben fölforraljuk, majd leszűrjük, leöblítjük és lecsöpögtetjük. A pudingport a tejjel meg a cukorral kis lángon - még jobb, ha vízgőzre téve -, habverővel szorgalmasan kevergetve sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve beleszórjuk a mazsolát, a rummal ízesítjük, és megvárjuk, amíg kihűl. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 deci hideg vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg átlátszóvá válik. Kissé hűlni hagyjuk, de mielőtt megdermedne, 2-3 evőkanál tejszínhabbal jól elkeverjük. Utána óvatosan a tejszínhabba forgatjuk a főzött vaníliakrémmel együtt. A piskótatortát lapjában három egyenlő részre vágjuk, és az alsót egy papírral körben kibélelt tortakarikába fektetjük (a papírnak a tortakarika pereménél magasabbnak kell lennie, csak így lehet megtölteni a tortát úgy, hogy a krém ne folyjon ki belőle). A mazsolás-tejszínes krémből 2 evőkanálnyit - lehetőleg úgy, hogy mazsola ne legyen benne - félreteszünk, a többit elfelezzük, és egy adagot egyenletesen a piskótára kenünk. Tortalap, a maradék krém, majd újból piskótalap következik. A félretett 2 evőkanálnyi krémet a tetejére kenjük, és letakarva, hűtőszekrényben 3-6 órán át dermesztjük, de még jobb, ha egész éjjelre benne hagyjuk. A díszítéshez fölverjük a tejszínt. A zselatint fél deci vízben ugyanúgy készítjük elő, mint a krémhez, majd a tejszínbe csorgatjuk. Egy keveset a torta oldalára kenünk belőle, így jobban rátapad a mandula vagy a dió, illetve ami ide kerül. A maradék tejszínt csillagcsöves habzsákból a torta tetejére nyomjuk, végül színes gyümölcsökkel (például meggybefőttel, cukrozott narancshéjjal stb.) díszítjük. Rövid ideig hűtőszekrényben dermesztjük; végül forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!