Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Orosz krémtorta

1x      1x   0.0x
Orosz krémtorta recept

Orosz krémtorta recept

Hozzávalók:

  • 16 szelethez:
  • egy kész piskótatorta
  • a krémhez:
  • 10 dkg mazsola
  • 1 csomag (4 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való)
  • 4 dl tej
  • 4 púpozott evőkanál cukor
  • 0,5 dl rum
  • 4 dl tejszín
  • 1 púpozott evőkanál zselatinpor
  • a díszítéshez:
  • 2 dl tejszín
  • 1 kiskanál zselatinpor
  • színes gyümölcsök az oldalára:
  • 10 dkg durvára darált mandula vagy dió, esetleg piskótamorzsa (lehet vegyesen is)



  

Elkészítés:

A mazsolát kb. 1 deci vízben fölforraljuk, majd leszűrjük, leöblítjük és lecsöpögtetjük. A pudingport a tejjel meg a cukorral kis lángon - még jobb, ha vízgőzre téve -, habverővel szorgalmasan kevergetve sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve beleszórjuk a mazsolát, a rummal ízesítjük, és megvárjuk, amíg kihűl. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 deci hideg vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg átlátszóvá válik. Kissé hűlni hagyjuk, de mielőtt megdermedne, 2-3 evőkanál tejszínhabbal jól elkeverjük. Utána óvatosan a tejszínhabba forgatjuk a főzött vaníliakrémmel együtt. A piskótatortát lapjában három egyenlő részre vágjuk, és az alsót egy papírral körben kibélelt tortakarikába fektetjük (a papírnak a tortakarika pereménél magasabbnak kell lennie, csak így lehet megtölteni a tortát úgy, hogy a krém ne folyjon ki belőle). A mazsolás-tejszínes krémből 2 evőkanálnyit - lehetőleg úgy, hogy mazsola ne legyen benne - félreteszünk, a többit elfelezzük, és egy adagot egyenletesen a piskótára kenünk. Tortalap, a maradék krém, majd újból piskótalap következik. A félretett 2 evőkanálnyi krémet a tetejére kenjük, és letakarva, hűtőszekrényben 3-6 órán át dermesztjük, de még jobb, ha egész éjjelre benne hagyjuk. A díszítéshez fölverjük a tejszínt. A zselatint fél deci vízben ugyanúgy készítjük elő, mint a krémhez, majd a tejszínbe csorgatjuk. Egy keveset a torta oldalára kenünk belőle, így jobban rátapad a mandula vagy a dió, illetve ami ide kerül. A maradék tejszínt csillagcsöves habzsákból a torta tetejére nyomjuk, végül színes gyümölcsökkel (például meggybefőttel, cukrozott narancshéjjal stb.) díszítjük. Rövid ideig hűtőszekrényben dermesztjük; végül forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!