Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Pék álma

2x      2x   0.0x
Pék álma recept

Pék álma recept

Hozzávalók:

  • 16 szelethez:
  • a tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • kb. 1,5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál rum
  • 2 tojássárgája
  • csipetnyi só
  • fél citrom reszelt héja
  • 3 dkg olvasztott Rama
    margarin
  • a sütéshez:
  • olaj
  • a töltelékhez:
  • 10 dkg Rama
    margarin
  • 10 dkg étcsokoládé
  • a pácoláshoz:
  • 0,5 dl triple sec vagy narancslikőr
  • 25 dkg szederlekvár
  • 1 evőkanál cukor
  • a rétegezéshez:
  • 4 dl tejföl
  • 4 dl joghurt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor 2 dkg zselatinpor



  

Elkészítés:

2 evőkanálnyi lisztet kb. l deci tejbe szórunk, az élesztőt belemorzsoljuk, és egy kevés cukorral fölfuttatjuk. Utána a többi hozzávalóval bedagasztjuk. Akkor jó, ha a hagyományos fánktésztánál kicsit keményebb. Letakarva, meleg helyen 45 percig pihentetjük. Utána finoman átgyúrjuk, és nagyobb dió nagyságúra szaggatjuk. Bő, forró olajban kisütjük, lecsöpögtetjük, majd azonnal meglocsoljuk triple seckel. A töltelékhez a vajat habosra keverjük, az olvasztott csokoládét belecsorgatjuk. A fánkokat kettévágjuk, a csokoládékrémmel megtöltjük és összetapasztjuk. A szederlekvárt a cukorral fölforraljuk, a töltött fánkokat beleforgatjuk. A tejfölt meg a joghurtot a cukorral meg a vaníliás cukorral ízesítve összekeverjük. A zselatint 1 deci hideg vízbe áztatjuk, azután addig melegítjük, amíg teljesen föloldódik benne. Kicsit hűlni hagyjuk, és a tejfölös keverékbe csorgatjuk. Egy kuglófformát nedves celofánnal kibélelünk, és a fánkokat a zselatinos-tejfölös keverékkel rétegezve beletöltjük. Hűtőszekrényben néhány órán át dermedni hagyjuk, végül tálra borítjuk, és a celofánt lehúzzuk róla.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!