Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
 - cocktail
 - édességek
 - egyéb
 - főzelékek
 - gyors ételek
 - húsételek
 - italok
 - levesek
 - mártások
 - saláták
 - sós sütemények
 - szendvicsek
 - tészták
 - ünnepi ételek
 - vegetáriánus
 
		15 kategóriában
2129db recept		
Pék álma
							
						
				2x
  
				
  
				2x
  
				0.0x
			
		
  
				
  
				2x
  
				0.0x
			Pék álma recept
Hozzávalók:
- 16 szelethez:
 - a tésztához:
 - 30 dkg finomliszt
 - kb. 1,5 dl tej
 - 2 dkg élesztő
 - 2 evőkanál cukor
 - 2 evőkanál rum
 - 2 tojássárgája
 - csipetnyi só
 - fél citrom reszelt héja
 - 3 dkg olvasztott Rama margarin
 - a sütéshez:
 - olaj
 - a töltelékhez:
 - 10 dkg Rama margarin
 - 10 dkg étcsokoládé
 - a pácoláshoz:
 - 0,5 dl triple sec vagy narancslikőr
 - 25 dkg szederlekvár
 - 1 evőkanál cukor
 - a rétegezéshez:
 - 4 dl tejföl
 - 4 dl joghurt
 - 6 evőkanál cukor
 - 1 csomag vaníliás cukor 2 dkg zselatinpor
 
Elkészítés:
2 evőkanálnyi lisztet kb. l deci tejbe szórunk, az élesztőt belemorzsoljuk, és egy kevés cukorral fölfuttatjuk. Utána a többi hozzávalóval bedagasztjuk. Akkor jó, ha a hagyományos fánktésztánál kicsit keményebb. Letakarva, meleg helyen 45 percig pihentetjük. Utána finoman átgyúrjuk, és nagyobb dió nagyságúra szaggatjuk. Bő, forró olajban kisütjük, lecsöpögtetjük, majd azonnal meglocsoljuk triple seckel. A töltelékhez a vajat habosra keverjük, az olvasztott csokoládét belecsorgatjuk. A fánkokat kettévágjuk, a csokoládékrémmel megtöltjük és összetapasztjuk. A szederlekvárt a cukorral fölforraljuk, a töltött fánkokat beleforgatjuk. A tejfölt meg a joghurtot a cukorral meg a vaníliás cukorral ízesítve összekeverjük. A zselatint 1 deci hideg vízbe áztatjuk, azután addig melegítjük, amíg teljesen föloldódik benne. Kicsit hűlni hagyjuk, és a tejfölös keverékbe csorgatjuk. Egy kuglófformát nedves celofánnal kibélelünk, és a fánkokat a zselatinos-tejfölös keverékkel rétegezve beletöltjük. Hűtőszekrényben néhány órán át dermedni hagyjuk, végül tálra borítjuk, és a celofánt lehúzzuk róla.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!
Hozzáadás a kedvencekhez
Recept nyomtatása
Recept elküldése