Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Piskótatekercs

1x      1x   0.0x
Piskótatekercs recept

Piskótatekercs recept

Hozzávalók:

  • Kb. 25 szelethez:
  • a piskótához:
  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál finomliszt
  • a kikenéshez:
  • Rama
    margarin
  • liszt
  • a töltelékhez:
  • 35-40 dkg sűrű sárgabarackíz
  • a tetejére:
  • porcukor



  

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kétféle tojásos masszát lazán egymásba forgatjuk, közben evőkanalanként a lisztet is hozzáadjuk. Fakanállal dolgozzunk, nehogy összetörjön a hab. Kivajazott, meglisztezett vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntjük, egyenletesen szétkenjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 15-18 percig sütjük. A sütőből kivéve enyhén meglisztezzük a tetejét, deszkára borítjuk - ha van rajta papír, lehúzzuk róla -, és föltekerjük. Papírba vagy konyharuhába csomagoljuk, és megvárjuk, amíg kihűl. Utána a tésztát kihengergetjük, a simára kevert lekvárral megkenjük, végül újból föltekerjük. A tetejére porcukrot szitálunk, tálaláskor ujjnyi vastagra fölszeleteljük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!