Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Piskótatortalap

1x      1x   0.0x
Piskótatortalap recept

Piskótatortalap recept

Hozzávalók:

  • 16 szeletes tortához:
  • a piskótához:
  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál finomliszt
  • a forma kikenéséhez:
  • Rama
    margarin
  • liszt



  

Elkészítés:

A tésztát ugyanúgy készítjük el, mint a piskótatekercsnél. Utána egy 23 centi átmérőjű, kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt formába töltjük. Fontos, hogy a közepéről a tortakarika széle felé habkártyával fölhúzzuk a masszát, csak így sül egyformán. Előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 155 °C) kb. 45 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!