Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Puncsos rétes
1x
1x
0.0x
Puncsos rétes recept
Hozzávalók:
- 16 szelethez:
- 2 csomag réteslap (4 lapos)
- a töltelékhez:
- 40 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg méz
- 10 dkg mazsola
- 0,5 dl rum
- 1 citrom leve
- késhegynyi őrölt fahéj
- a sütéshez:
- 5 dkg Rama margarin
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
A darált diót a porcukorral, a mézzel meg a fölfőzött és leszűrt mazsolával összekeverjük. A rummal meg a citrom levével ízesítjük, a fahéjjal fűszerezzük. Egy csomag réteslapot nedves konyharuhán kiterítünk úgy, hogy a lapok közé olvasztott vajat csorgatunk, és egy kevés morzsával is meghintjük. A töltelék felét egy csíkban a felénk eső oldalára halmozzuk, a tésztát föltekerjük, kivajazott tepsibe fektetjük, és a tetejét is megkenjük vajjal. Ugyanígy készítjük el a másik rúd rétest is. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 perc alatt megsütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!