Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Puncsos rétes

1x      1x   0.0x
Puncsos rétes recept

Puncsos rétes recept

Hozzávalók:

  • 16 szelethez:
  • 2 csomag réteslap (4 lapos)
  • a töltelékhez:
  • 40 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg méz
  • 10 dkg mazsola
  • 0,5 dl rum
  • 1 citrom leve
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • a sütéshez:
  • 5 dkg Rama
    margarin
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa



  

Elkészítés:

A darált diót a porcukorral, a mézzel meg a fölfőzött és leszűrt mazsolával összekeverjük. A rummal meg a citrom levével ízesítjük, a fahéjjal fűszerezzük. Egy csomag réteslapot nedves konyharuhán kiterítünk úgy, hogy a lapok közé olvasztott vajat csorgatunk, és egy kevés morzsával is meghintjük. A töltelék felét egy csíkban a felénk eső oldalára halmozzuk, a tésztát föltekerjük, kivajazott tepsibe fektetjük, és a tetejét is megkenjük vajjal. Ugyanígy készítjük el a másik rúd rétest is. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!