Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Rákóczi túrós lepény
1x
1x
0.0x
Rákóczi túrós lepény recept
Hozzávalók:
- Kb. 20 szelethez:
- a tésztához:
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg vaj vagy Rama margarin
- 30 dkg finomliszt
- 2 tojássárgája
- fél citrom reszelt héja
- a töltelékhez:
- 75 dkg tehéntúró
- 10 dkg mazsola
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojássárgája
- 5-6 evőkanál cukor
- fél citrom reszelt héja
- a tetejére:
- 5 tojásfehérje
- 5-6 evőkanál cukor
- a tepsi kikenéséhez:
- vaj
Elkészítés:
A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük. A töltelékhez a túrót áttörjük, a mazsolával, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, a cukorral meg a reszelt citromhéjjal összekeverjük. Egy kb. 25x35 centis tepsit kivajazunk, a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük. Utána a túrókrémet egyenletesen rákenjük. A tojásfehérjét félig felverjük, majd a cukrot apránként hozzáadva kemény habbá verjük. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és a képen látható módon a túrókrémre nyomjuk. Visszatoljuk a sütőbe, és változatlan lánggal kb. 25 percig sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!