Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rákóczi túrós lepény

1x      1x   0.0x
Rákóczi túrós lepény recept

Rákóczi túrós lepény recept

Hozzávalók:

  • Kb. 20 szelethez:
  • a tésztához:
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj vagy Rama
    margarin
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 tojássárgája
  • fél citrom reszelt héja
  • a töltelékhez:
  • 75 dkg tehéntúró
  • 10 dkg mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • 5-6 evőkanál cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • a tetejére:
  • 5 tojásfehérje
  • 5-6 evőkanál cukor
  • a tepsi kikenéséhez:
  • vaj



  

Elkészítés:

A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük. A töltelékhez a túrót áttörjük, a mazsolával, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, a cukorral meg a reszelt citromhéjjal összekeverjük. Egy kb. 25x35 centis tepsit kivajazunk, a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük. Utána a túrókrémet egyenletesen rákenjük. A tojásfehérjét félig felverjük, majd a cukrot apránként hozzáadva kemény habbá verjük. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és a képen látható módon a túrókrémre nyomjuk. Visszatoljuk a sütőbe, és változatlan lánggal kb. 25 percig sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!