Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rotschild-piskóta

1x      1x   0.0x
Rotschild-piskóta recept

Rotschild-piskóta recept

Hozzávalók:

  • Kb. 20 darabhoz:
  • a piskótához:
  • 2 tojássárgája
  • 5 csapott evőkanál (10 dkg) cukor
  • 4 tojásfehérje
  • 3 púpozott evőkanál (9 dkg) liszt
  • 4-5 dkg dióbél
  • a bevonathoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj



  

Elkészítés:

A tojássárgáját 1 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kétféle tojásos masszát könnyed mozdulatokkal egymásba keverjük, miközben apránként a lisztet is hozzáadjuk. A masszát sima csöves habzsákba vagy papírzacskóba töltjük, aminek egyik végén kb. 1 centi átmérőjű nyílást vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 2 centi távolságra (hogy sütés közben ne érjenek össze) kb. 8 centi hosszú macskanyelv formákat nyomunk. A tetejüket durvára vágott dióval meghintjük, és előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (165 °C; légkeveréses sütőben 150 °C) kb. 18 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivesszük, és a papírról még melegen leválasztjuk. Az étcsokoládét fölolvasztjuk, folyamatosan belekeverjük az olajat. A kihűlt piskóták alját csokoládéba mártjuk, villával vagy habkártyával megcifrázzuk és dermedni hagyjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!