Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Rotschild-piskóta
1x
1x
0.0x
Rotschild-piskóta recept
Hozzávalók:
- Kb. 20 darabhoz:
- a piskótához:
- 2 tojássárgája
- 5 csapott evőkanál (10 dkg) cukor
- 4 tojásfehérje
- 3 púpozott evőkanál (9 dkg) liszt
- 4-5 dkg dióbél
- a bevonathoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A tojássárgáját 1 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kétféle tojásos masszát könnyed mozdulatokkal egymásba keverjük, miközben apránként a lisztet is hozzáadjuk. A masszát sima csöves habzsákba vagy papírzacskóba töltjük, aminek egyik végén kb. 1 centi átmérőjű nyílást vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 2 centi távolságra (hogy sütés közben ne érjenek össze) kb. 8 centi hosszú macskanyelv formákat nyomunk. A tetejüket durvára vágott dióval meghintjük, és előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (165 °C; légkeveréses sütőben 150 °C) kb. 18 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivesszük, és a papírról még melegen leválasztjuk. Az étcsokoládét fölolvasztjuk, folyamatosan belekeverjük az olajat. A kihűlt piskóták alját csokoládéba mártjuk, villával vagy habkártyával megcifrázzuk és dermedni hagyjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!