Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sacher-torta

3x      2x   0.0x
Sacher-torta recept

Sacher-torta recept

Hozzávalók:

  • 16 szelethez:
  • a tésztához:
  • 12 dkg Rama
    margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 12 dkg kristálycukor
  • 12 dkg finomliszt
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 kiskanál sütőpor
  • a töltelékhez:
  • 35 dkg barackíz
  • a bevonáshoz:
  • 20 dkg étcsokoládé



  

Elkészítés:

A vajat a porcukorral habosra keverjük, de közben egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját is. A csokoládét vízgőzön fölolvasztjuk - inkább csak megpuhítjuk -, és a vajas masszába keverjük. A tojások fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. A lisztet a fahéjjal meg a sütőporral összekeverjük. A tojáshabot egy-két mozdulattal a csokoládés masszába forgatjuk, majd a lisztet is apránként hozzáadjuk. Vigyázzunk, nehogy összetörjük! Egy 23 centi átmérőjű tortakarikát sütőpapírral bélelt tepsire teszünk, és a papírt a szélére visszahajtjuk, nehogy a massza kifolyjon. Még jobb, ha olyan szétszedhető tortakarikát használunk, aminek van alja. A masszát egyenletesen belesimítjuk, és előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 155 °C) 1 óra 30 percen át sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, körbevágjuk, hogy a forma biztosan elengedje, majd tálra borítjuk, hogy a szép sima alja kerüljön fölülre. A tésztát lapjában három részre vágjuk. A barackízt habverővel simára keverjük, a tortát megtöltjük, de úgy gazdálkodjunk vele, hogy vékony rétegben az oldalára meg a tetejére is jusson. 3-4 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Utána a tetejét meg az oldalát bevonjuk a közben felolvasztott étcsokoládéval, végül dermedni hagyjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!