Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sacher-torta
3x
2x
0.0x
Sacher-torta recept
Hozzávalók:
- 16 szelethez:
- a tésztához:
- 12 dkg Rama margarin
- 12 dkg porcukor
- 6 tojás
- 15 dkg étcsokoládé
- 12 dkg kristálycukor
- 12 dkg finomliszt
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 kiskanál sütőpor
- a töltelékhez:
- 35 dkg barackíz
- a bevonáshoz:
- 20 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A vajat a porcukorral habosra keverjük, de közben egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját is. A csokoládét vízgőzön fölolvasztjuk - inkább csak megpuhítjuk -, és a vajas masszába keverjük. A tojások fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. A lisztet a fahéjjal meg a sütőporral összekeverjük. A tojáshabot egy-két mozdulattal a csokoládés masszába forgatjuk, majd a lisztet is apránként hozzáadjuk. Vigyázzunk, nehogy összetörjük! Egy 23 centi átmérőjű tortakarikát sütőpapírral bélelt tepsire teszünk, és a papírt a szélére visszahajtjuk, nehogy a massza kifolyjon. Még jobb, ha olyan szétszedhető tortakarikát használunk, aminek van alja. A masszát egyenletesen belesimítjuk, és előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 155 °C) 1 óra 30 percen át sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, körbevágjuk, hogy a forma biztosan elengedje, majd tálra borítjuk, hogy a szép sima alja kerüljön fölülre. A tésztát lapjában három részre vágjuk. A barackízt habverővel simára keverjük, a tortát megtöltjük, de úgy gazdálkodjunk vele, hogy vékony rétegben az oldalára meg a tetejére is jusson. 3-4 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Utána a tetejét meg az oldalát bevonjuk a közben felolvasztott étcsokoládéval, végül dermedni hagyjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!