Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sajttorta (sült túrótorta)
2x
2x
0.0x
Sajttorta (sült túrótorta) recept
Hozzávalók:
- 16 szelethez:
- a tésztához:
- 10 dkg Rama margarin
- 25 dkg finomliszt
- 3 tojás
- késhegynyi só
- a töltelékhez:
- 6 tojás
- 25 dkg cukor
- 2 dl tej
- 1 csomag (6 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való)
- késhegynyi só
- 75 dkg tehéntúró
- a forma kikenéséhez:
- Rama margarin
- a díszítéshez:
- 2 dkg lapocskákra vágott mandula
Elkészítés:
A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és hűtőszekrénybe tesszük, amíg a töltelék elkészül. Utóbbihoz a tojásokat a cukorral habosra keverjük. A tejet a pudingporral meg a sóval simára dolgozzuk, a cukros tojáshoz adjuk. A túrót áttörjük, és apránként hozzáadjuk az előző masszát (nem a túrót keverjük bele, mert nehezebben keveredik el). A tésztával egy kivajazott, 23 centi átmérőjű tortakarikát egyben kibélelünk úgy, hogy magas pereme is legyen, és véletlen se lyukadjon ki sehol, mert a töltelék kifolyik. Épp ezért nem jó, ha először az alját szúrjuk ki a tésztából, és az oldalát ehhez tapasztjuk! A túrós tölteléket beleöntjük, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 75-80 percig sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl, végül körben a peremét meghintjük durvára vágott mandulával. Azért hívják ezt a tulajdonképpen túrótortát sajttortának, mert vágásfelületének színe, állaga lágy sajthoz hasonló.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!