Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sajttorta (sült túrótorta)

2x      2x   0.0x
Sajttorta (sült túrótorta) recept

Sajttorta (sült túrótorta) recept

Hozzávalók:

  • 16 szelethez:
  • a tésztához:
  • 10 dkg Rama
    margarin
  • 25 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • késhegynyi só
  • a töltelékhez:
  • 6 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 1 csomag (6 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való)
  • késhegynyi só
  • 75 dkg tehéntúró
  • a forma kikenéséhez:
  • Rama
    margarin
  • a díszítéshez:
  • 2 dkg lapocskákra vágott mandula



  

Elkészítés:

A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és hűtőszekrénybe tesszük, amíg a töltelék elkészül. Utóbbihoz a tojásokat a cukorral habosra keverjük. A tejet a pudingporral meg a sóval simára dolgozzuk, a cukros tojáshoz adjuk. A túrót áttörjük, és apránként hozzáadjuk az előző masszát (nem a túrót keverjük bele, mert nehezebben keveredik el). A tésztával egy kivajazott, 23 centi átmérőjű tortakarikát egyben kibélelünk úgy, hogy magas pereme is legyen, és véletlen se lyukadjon ki sehol, mert a töltelék kifolyik. Épp ezért nem jó, ha először az alját szúrjuk ki a tésztából, és az oldalát ehhez tapasztjuk! A túrós tölteléket beleöntjük, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 75-80 percig sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl, végül körben a peremét meghintjük durvára vágott mandulával. Azért hívják ezt a tulajdonképpen túrótortát sajttortának, mert vágásfelületének színe, állaga lágy sajthoz hasonló.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!