Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sárgarépatorta
2x
2x
0.0x
Sárgarépatorta recept
Hozzávalók:
- 16 szelethez:
- a tésztához:
- 30 dkg cukor
- 6 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- késhegynyi só
- 2 dl tejszín
- 20 dkg Rama margarin
- 45 dkg sárgarépa
- 20 dkg darált dió
- 5 dkg cukrozott narancshéj
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- a forma kikenéséhez:
- Rama margarin
- a tetejére:
- 2 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál méz
- 3 dkg Rama margarin
- 2 dl tejszín
- 1 kiskanál zselatinpor
- 1 kisebb sárgarépa
- csipetnyi cukor
Elkészítés:
A cukrot a tojásokkal meg a vaníliás cukorral habosra keverjük, megsózzuk, a tejszínt meg az olvasztott vajat belecsorgatjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, finomra reszeljük, és a dióval meg a finomra vágott narancshéjjal elkeverjük, majd a tojásos masszához adjuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekbe dolgozzuk. Egy 23 centi átmérőjű tortaformát kivajazunk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 155 °C) kb. 90 percig sütjük, majd megvárjuk, amíg kihűl. A tetejére szánt porcukrot a mézzel meg a vajjal kevergetve fölolvasztjuk, és a torta tetejére kenjük. Rövid ideig dermesztjük. Közben a tejszínt kemény habbá verjük, a 0,5 deci vízben föloldott zselatint belecsorgatjuk, és a torta tetejére kenjük. Hűtőszekrénybe téve megvárjuk, amíg megköt. A répát megtisztítjuk, hosszában vékonyan fölszeleteljük, majd hosszú, vékony csíkokra vágjuk. Cukros vízben 2 percig főzzük, leszűrjük, és a torta tetejére szórjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!