Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sárgarépatorta

2x      2x   0.0x
Sárgarépatorta recept

Sárgarépatorta recept

Hozzávalók:

  • 16 szelethez:
  • a tésztához:
  • 30 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • késhegynyi só
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg Rama
    margarin
  • 45 dkg sárgarépa
  • 20 dkg darált dió
  • 5 dkg cukrozott narancshéj
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • a forma kikenéséhez:
  • Rama
    margarin
  • a tetejére:
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál méz
  • 3 dkg Rama
    margarin
  • 2 dl tejszín
  • 1 kiskanál zselatinpor
  • 1 kisebb sárgarépa
  • csipetnyi cukor



  

Elkészítés:

A cukrot a tojásokkal meg a vaníliás cukorral habosra keverjük, megsózzuk, a tejszínt meg az olvasztott vajat belecsorgatjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, finomra reszeljük, és a dióval meg a finomra vágott narancshéjjal elkeverjük, majd a tojásos masszához adjuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekbe dolgozzuk. Egy 23 centi átmérőjű tortaformát kivajazunk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 155 °C) kb. 90 percig sütjük, majd megvárjuk, amíg kihűl. A tetejére szánt porcukrot a mézzel meg a vajjal kevergetve fölolvasztjuk, és a torta tetejére kenjük. Rövid ideig dermesztjük. Közben a tejszínt kemény habbá verjük, a 0,5 deci vízben föloldott zselatint belecsorgatjuk, és a torta tetejére kenjük. Hűtőszekrénybe téve megvárjuk, amíg megköt. A répát megtisztítjuk, hosszában vékonyan fölszeleteljük, majd hosszú, vékony csíkokra vágjuk. Cukros vízben 2 percig főzzük, leszűrjük, és a torta tetejére szórjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!