Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sörös-sajtos almatorta

2x      1x   0.0x
Sörös-sajtos almatorta recept

Sörös-sajtos almatorta recept

Hozzávalók:

  • 8 szelethez:
  • a tésztához:
  • 12 dkg finomliszt
  • 3 dkg rozsliszt
  • fél kiskanál só
  • 1 kiskanál cukor
  • 5 dkg Rama
    margarin
  • 1 dl barna sör
  • a forma behintéséhez:
  • fél evőkanál liszt
  • a töltelékhez:
  • 4 közepes alma
  • 8 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl tej



  

Elkészítés:

A kétféle lisztet, a sót és a cukrot összekeverjük, majd a Rama
margarinnal elmorzsoljuk. A sörrel tésztává gyúrjuk, és fél órára a hűtőszekrénybe tesszük. Utána enyhén belisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy 18 centi átmérőjű, lapos, liszttel megszórt tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy pereme is legyen. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 15 percig sütjük. Közben az almát meghámozzuk, negyedekbe vágjuk, és magházát kimetsszük. Húsát éles késsel több helyen beirdaljuk, mert sütés közben így kissé szétnyílik, és a tojásos öntet belefolyhat. Az almadarabokat sorban az elősütött tésztára fektetjük, és a reszelt sajtot a cikkek közé szórjuk. A tojást a cukorral a tejben elhabarjuk. A sajtos almára öntjük, és a sütőbe visszatolva, változatlan lánggal 35 percig sütjük. Ha közben a teteje pirulni kezdene, alufóliával lefedjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!