Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sörös-sajtos almatorta
2x
1x
0.0x
Sörös-sajtos almatorta recept
Hozzávalók:
- 8 szelethez:
- a tésztához:
- 12 dkg finomliszt
- 3 dkg rozsliszt
- fél kiskanál só
- 1 kiskanál cukor
- 5 dkg Rama margarin
- 1 dl barna sör
- a forma behintéséhez:
- fél evőkanál liszt
- a töltelékhez:
- 4 közepes alma
- 8 dkg reszelt trappista sajt
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl tej
Elkészítés:
A kétféle lisztet, a sót és a cukrot összekeverjük, majd a Rama margarinnal elmorzsoljuk. A sörrel tésztává gyúrjuk, és fél órára a hűtőszekrénybe tesszük. Utána enyhén belisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy 18 centi átmérőjű, lapos, liszttel megszórt tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy pereme is legyen. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 15 percig sütjük. Közben az almát meghámozzuk, negyedekbe vágjuk, és magházát kimetsszük. Húsát éles késsel több helyen beirdaljuk, mert sütés közben így kissé szétnyílik, és a tojásos öntet belefolyhat. Az almadarabokat sorban az elősütött tésztára fektetjük, és a reszelt sajtot a cikkek közé szórjuk. A tojást a cukorral a tejben elhabarjuk. A sajtos almára öntjük, és a sütőbe visszatolva, változatlan lánggal 35 percig sütjük. Ha közben a teteje pirulni kezdene, alufóliával lefedjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!